Educație

IŞJ propune înfiinţarea a 112 clase a IX-a la toamnă

Ziarul de Vrancea
24 ian 2013 1422 vizualizări
Planul de şcolarizare propus de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea pentru anul 2013-2014 prevede înfiinţarea a 112 clase de a IX-a, acelaşi număr ca şi anul trecut.

Directorii de licee şi grupuri şcolare au fost convocaţi miercuri la IŞJ întrucat propunerile acestora nu coincideau cu numărul elevilor clasei a VIII-a, numărul claselor propuse pentru toamnă depăşindu-l pe cel al viitorilor absolvenţi. În urma discuţiilor s-a convenit ca din tomnă să se înfiinţeze 112 clase, dintre care 64 pentru învăţămant tehnologic, 41 clase la învăţămant teoretic şi 7 la vocaţional. Este însă foarte probabil ca numărul de clase propus să nu se realizeze, aşa cum s-a întamplat de altfel şi în urmă cu un an cand au luat fiinţă în final 106 clase. Oficialii IŞJ spun că sunt obligaţi să prevadă numărul de clase de a IX-a în funcţie de numărul elevilor de a VIII-a aflaţi în catalog, fără a se lua în calcul eventualii repetenţi sau elevi care abandonează pe parcurs. Evidenţele IŞJ arată că în prezent în clasa a VIII-a sunt înscrişi 3.136 elevi. Planul de şcolarizare propus de IŞJ va fi discutat în prima zi a săptămanii viitoare în cadrul Comitetului Local de Dezvoltare pentru Învăţămantul Profesional şi Tehnic, apoi va fi înaintat la Ministerul Edcuaţiei şi Cercetării pentru aprobare. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
iris, acum 4080 zile, 15 ore, 16 minute, 46 secunde
Si ce elevi se vor inscrie in aceste clase nou infiintate la liceu cand lumea nu are bani de mancare,imbracaminte si incaltaminte?Cu ce bani vor sustine parintii pe acesti copii la liceu?Am o citeste integral
mery, acum 4081 zile, 1 ora, 24 minute, 32 secunde
Ultima strigare pentru clasa a IX-a . De la anul vine schimbarea. Deja s-a modificat metodologia miscarii personalului didactic. Cei cu restrangeri de activitate nu mai au prioritate.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.