Educație

Şase şcoli selectate în pilotarea de la clasele II, IV şi VI

Ziarul de Vrancea
24 ian 2013 2014 vizualizări
Ministerul Educaţiei a publicat lista şcolilor selectate pentru evaluarea competenţelor fundamentale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a.

Astfel, au fost selectate cate două unităţi de învăţămant pentru fiecare nivel: la clasa a II-a vor fi testaţi elevii de la Şcoala „Ştefan cel Mare” Focşani, dar şi cei ai Şcolii Bahnele care vor susţine teste la limba romană. La clasa a IV-a pentru pilotarea MECTS au fost selectate Şcolile Ciuşlea şi Vetreşti-Herăstrău, iar la clasa a VI-a Şcoala 1 Mărăşeşti şi Şcoala Valea Sării. Testările vor avea loc în luna mai, potrivit propunerilor oficialilor MECTS, după cum urmează: 9-10 mai pentru clasa a II-a, 15 mai pentru clasa a IV-a şi 22 mai pentru clasa a VI-a. Testul pentru elevii clasei a II-a va fi de cel mult 50 minute şi va conţine subiecte cu nivel mediu de dificultate. Notele finale nu se trec în catalog. Testarea la clasa a IV-a are scopul verificării performanţei sistemului educaţional şi mai puţin de evaluare a cunoştinţelor elevilor, iar verificarea de la clasa a VI-a vizează preorientarea şcolară a elevilor. Potrivit oficialilor şcolari, subiectele sunt construite pe modelul internaţional, similare testelor din cadrul Programului pentru evaluarea internaţională a elevilor şi vor mai fi pilotate încă unul sau doi ani întrucat trebuie verificate competenţele din mai multe discipline. Broşura cu modele de subiecte PISA 2012 poate fi consultată la adresa http://www.rocnee.eu/Files/Brosura_antrenament_2012.pdf. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.