Educație

Catolicii din Odobesti vor avea biserica

Valentin Muscă
6 sep 2006 955 vizualizări
Este primul lacas de cult catolic ridicat la Odobesti, dupa ce invazia tatarilor din 1241 a distrus resedinta Episcopiei Milcoviei

La opt secole de la atestarea primei biserici romano-catolice la Curbura Carpatilor, pe malul Milcovului, in secolul al XIII-lea, credinciosii catolici din podgoria Odobestilor vor avea, din nou, un lacas de cult. Situat in orasul Odobesti, noul lacas de rugaciune vine in intimpinarea dorintei zecilor de familii catolice din Odobesti si din celelalte comune ale podgoriei, care doresc de mai multi ani sa aiba propriul lor lacas de cult. "S-a depus la Primarie o cerere pentru schimbarea destinatiei imobilului in biserica, pentru ca pina acum a existat doar o autorizatie pentru un imobil de locuit. Sintem obligati, potrivit constitutiei, sa dam curs tuturor cererilor venite din partea cultelor recunoscute. In caz contrar putem fi acuzati de discriminare", ne-a spus Daniel Nicolas, primarul localitatii. "Decanatul de Vrancea incearca sa construiasca o biserica pentru credinciosii catolici din Odobesti, pentru ca acolo a fost sediul primei Dieceze de Iasi, vestita Civitas de Mylco. Este si un fel de recunostinta pentru crestinii care au fondat acea Dieceza acum mai bine de opt veacuri", ne-a spus pr. Sergiu Antal, slujitor la biserica "Sfintii Apostoli Petru si Petru" din Focsani. Constructia imobilului, initial destinat unei case parohiale, a fost inceputa de pr. Mihai Enesel, recent transferat intr-o alta parohie din Dieceza de Iasi, unde continua activitatea misionara. Putem spune ca de numele pr. Mihai Enesel se leaga constructia a doua lacasuri de cult, o realizare cu care putini slujitori se pot mindri, fie ei ortodosi, fie romano-catolici.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.