Educație

Info-Mica Unire: Artişti din toată ţara expun la Galerii

Ziarul de Vrancea
22 ian 2013 969 vizualizări
Zece artişti plastici şi directorul Centrului Cultural Judeţean Vrancea, Liviu Nedelcu, expun la Galeriile de Artă din Focşani cu ocazia împlinirii a 154 de ani de la Unirea Principatelor Romane

Expoziţia “10A1” reuneşte lucrări ale prof. univ. Dana Constantin, prof. univ. Suzana Fântânaru, prof. univ. Adriana Lucaciu din Timişoara, conf. univ. Zamfira Bârzu din Iaşi, prof. univ. Marilena Preda Sânc, prof.univ. Şerbana Dragoescu, conf.univ. Daniela Frumuşeanu, Florica Prevenda din Bucureşti, Dany Zărnescu şi Daniela Gaftea din Bacău, precum şi Liviu Nedelcu din Focşani. Corul de cameră „Pastorala”, dirijat de profesorul Dumitru Săndulachi  va susţine un microrecital de muzică clasică . Expoziţia va fi vernisată astăzi, la ora 17,00, de criticii de artă Alexandra Titu şi Constantin Prut. (M. V.)   


Expoziţie de carte la CCD dedicată Micii Uniri


Casa Corpului Didactic „Simion Mehedinţi” Focşani marchează împlinirea a 154 de ani de la Unirea Principatelor Romane prin activităţi diverse. Astfel, pe 24 ianuarie, vrancenii pot vizita în holul instutuţiei, începand cu ora 11,00, expoziţia „Cuza Vodă şi Unirea Principatelor Romane” - din colecţiile bibliotecii CCD, o expoziţie de materiale şi imagini despre Unirea Principatelor Romane, pot asista la un moment artistic susţinut de elevii Şcolii „Anghel Saligny” din Focşani, precum şi la o prezentare power point „Unirea Moldovei cu Muntenia”, coordonată de profesorul Silviu Tomulescu de la Şcoala Slobozia Bradului. (M. V.)


Unire – Solidaritate – Romantism la Colegiul Cuza


Colegiul Naţional Cuza îşi sărbătoreşte zilele săptămana aceasta, activităţile desfăşurate stand sub deviza „Unire-Solidaritate-Romantism”. Deschiderea oficială a Zilelelor CNC are loc astăzi, la ora 11,00, activităţile desfăşurandu-se apoi pe arii curriculare şi cross-curriculare, potrivit unui comunicat al unităţii. Astfel, astăzi au loc activităţi precum „Faţă în faţă cu primii noştri poeţi”, „Mai bine elev în clasa a IX-a decat în clasa a XII-a” – un meci de debate, „Influenţa muzicii asupra plantelor, animalelor şi a omunului”, un atelier de lucru „Have fun and learn”, o masă rotundă pe tema „Şcoala romanească în context european”, precum şi activităţi sportive. Oaspetele zilei de 24 ianuarie al Colegiului Cuza este prof. drt. Lilian Cîrnu de la Universitatea Bordeaux, Franţa. (M. V.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.