Educație

SCANDAL în educaţie. Andronescu, un NOU ORDIN pentru liceele codaşe la Bacalaureat

Ziarul de Vrancea
21 ian 2013 2014 vizualizări
După ordonanţa care îi trimite pe dascăli la facultate, fostul ministru al educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi-a pus semnătura şi pe un ordin prin care liceele codaşe la bacalaureat nu vor mai fi sancţionate de lege, informează realitatea.net.

Noua metodologie aprobată de Ecaterina Andronescu se va aplica în următorul an şcolar.

În ciuda rezultatelor dezastruoase care se înregistrează an de an la examenul de bacalaureat, liceele cu rată de promovare mai mică de 15% nu vor mai fi sancţionate prin reducerea numărului de înscrieri în clasa a IX-a. O greşeală colosală, condideră Daniel Funeriu, cel care a vrut această măsură.

"Eu am introdus aceasta sanctiune pentru ca aceste licee produceau esec pe banda rulantă. In schimb am dat posibilitatea si dreptul la invatatura acelor elevi, pentru a a merge la invatamantul profesional. Este asadar o masura PROFUND gresită", a spus Daniel Funeriu, consilier prezidenţial.

Citeşte şi Andronescu dă startul goanei după diplome

Ecaterina Andronescu spune că a adus această modificare pentru că vechea soluţie nu a adus niciun rezultat.

"Sanctiunea aceea nu a produs niciun fel de efecete. M-aţi înteles? Şcolile care au avut rezultate proaste înaintea introducerii prin ordin de ministru a acelei sanctiuni , au avut rezultate la fel de proaste si la un an dupa introducerea acestei masuri", a spus Ecaterina Andronescu.

În timp ce Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti susţine că eliminarea sancţiunilor este binevenită, Federaţia Naţională a Asocitaţiilor de Părinţi este de altă părere. "Cred că doamna Androenescu a făcut numai pe jumătate treaba. Cred trebuie mers mai departe prin reinfiintarea scolilor profesionale, acordare de profiluri unde este cazul. Să nu mai dau voie la toata lumea să facă un profil care cere performanţă de la copil.Şi sa am grija că dacă limitez nr de locuri intre-un liceu să nu incarc cu elevi slab pregătiţi alte licee", a spus Mihaela Gună, preşedinte Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi

Anul trecut, în multe judeţe din ţară, au existat licee în care niciun elev nu a trecut de examenul de bacalaureat. Caraş-Severin ocupă primul loc în topul judeţelor cu cele mai multe licee unde rata de promovare anul trecut a fost zero. Este urmat îndeaproape de Bistriţa-Năsăud, cu 4 licee unde niciun copil nu a luat notă de trecere.

Pe locul trei se află alte şase judeţe din ţară, cu câte trei licee fără promovare la bacalaureatul din 2012: Timiş, Sălaj, Maramureş, Hunedoara, Dolj şi Bacău.

Bucureştiul a avut anul trecut cele mai multe licee unde rata de promovare la examenul de Bacalaureat a fost între 0,1 şi 15 la sută.

 www.romanialibera.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
relu, acum 4106 zile, 9 ore, 2 minute, 31 secunde
Mortaciunea asta Ilyesciana,de care nu mai are nimeni loc pe ecranele TV,sa se ocupe numai de politica si de PLAGIAT.Sa lase invatamantul pe mana unor oameni capabili care sa arunce afara toti citeste integral
ilie, acum 4106 zile, 14 ore, 55 minute, 15 secunde
Postacii care nu mai puteau de grija calitatii in invatamant, ce zic de hotararea asta? Aceasta persoana, "garantat Vanghelie" , chiar nu poate fi oprita din activitatea demolatoare?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.