Educație

40% din candidati au picat bacul

Nicoleta Cristea
5 sep 2006 733 vizualizări
Ultimele emotii ale candidatilor la bacalaureatul "de toamna" au trecut o data cu afisarea rezultatelor finale

Se pare ca pentru multi dintre aspirantii la diploma de bacalaureat examenul a pus probleme, acesta cu toate ca unii nu au avut de sustinut toate probele. In urma situatiei centralizate de Inspectoratul Scolar

Vrancea, mai bine de 40% dintre candidatii inscrisi la examen nu au obtinut o nota de trecere, adica minim media 6. Din cei 436 de candidati inscrisi la sesiunea din toamna a bacalaureatului, doar 247 au reusit sa treaca examenul. Alti 166 au fost declarati respinsi, iar 23 nu s-au prezentat. Astfel, procentul de promovabilitate pentru aceasta sesiune a bacalaureatului a fost de 59,81%. Cele mai mari probleme le-au pus probele scrise la romana si matematica. Oficialii din invatamint s-au declarat insa multumiti de acest procent, avind in vedere si "calitatea" candidatilor din a doua sesiune de bac. Este cunoscut faptul ca in toamna sustin examenul "de maturitate" indeosebi corigentii si candidatii picati in sesiunile anterioare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.