Educație

Eminescu, omagiat de elevi la Mărăşeşti

Sorin Tudose
20 ian 2013 1708 vizualizări
Casa de Cultură „Emanoil Petruţ” din Mărăşeşti a găzduit vinerea trecută un evenimentul cultural intitulat „Mihai Eminescu-veşnic tânăr prin ochi de copil”, organizat de profesoarele Anca Opaiţ şi Roxana Poiană de la Şcoala Gimnazială Nr. 2 Mărăşeşti. Manifestarea a fost dedicată celor 163 de ani de la naşterea marelui poet, şi a reunit momente de lirism, lectură, work-shop şi concursuri

Zeci de elevi ai şcolii, dar şi profesori şi părinţi au participat la eveniment. După prezentarea personalităţii poetului şi a tematicii eminesciene de către caţiva elevi, au fost citite şi versuri ale lui Eminescu, traduse în mai multe limbi de circulaţie internaţională. De asemenea, au fost o provocare pentru elevi activităţile propuse şi anume concursul de cultură generală privind viaţa şi opera poetului, şi întrecerea pe echipe, cu sarcini date, activităţi monitorizate îndeaproape de juriu. Invitatul de onoare, prof. Virgil Răileanu, a avut plăcerea să le prezinte celor de faţă câteva exemplare din opera lui Eminescu, foarte apreciate fiind ediţia princeps a volumului de versuri „Poesii” şi un altul în miniatură, constatând că elevii citesc şi studiază cu mare drag stihurile eminesciene. „Eminescu nu este doar un poet al nostru, el este recunoscut pentru actualitatea versurilor sale, versuri ce au fost traduse în peste 60 de limbi, intrând astfel în universalitate” a spus prof. Virgil Răileanu elevilor. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.