Educație

Liga Scriitorilor din Vrancea are o nouă conducere

Ziarul de Vrancea
17 ian 2013 1781 vizualizări
Liga Scriitorilor din Vrancea împlineşte în acest an (2013) 15 ani de existenţă. A fost înfiinţată în 1998 şi a avut printre fondatori pe Liviu Ioan Stoiciu (ca preşedinte de onoare), Dumitru Pricop, Ion Panait, Corneliu Fotea, Culiţă Ioan Uşurelu şi alţii.

Membrii actuali ai Ligii s-au întalnit pe data de 10 ianuarie 2013 în Adunarea Generală de alegere a noului Comitet de Conducere, a preşedintelui de onoare, a preşedintelui executiv şi a membrilor de onoare. Membrii prezenţi au ascultat raportul de activitate al preşedintelui pentru perioada 2011-2012. După discuţiile pe marginea activităţii sociale şi culturale în cei doi ani, au fost aleşi, la propunerea d-lui Culiţă Ioan Uşurelu, ca membri de onoare, academicianul Valeriu D. Cotea, doctorul George Popa (născut la Panciu), poet, eminescolog, critic literar, şi romancierul Ionel Bandrabur,  decanul de varstă al creatorilor din judeţ.  A fost aleasă şi noua conducere formată din Liviu Ioan Stoiciu (preşedinte de onoare), C. I. Uşurelu (preşedinte executiv), Paul Spirescu (vicepreşedinte), Mariana Stratulat, Ionel Mony Constantin, Rodica Şoricău, membrii ai comitetului. Liga Scriitorilor din Vrancea îşi propune să deruleze şi în anii viitori proiectul „La Steaua” (propagarea operei lui Eminescu prin conferinţe, prin recitaluri şi prin reeditări), să continue Festivalul de Creaţie “Vrancea literară”, să colaboreze mai intens la revista “Salonul literar” şi la alte publicaţii din ţară, iar prin reluarea activităţii Editurii “Salonul literar” să încurajeze şi să sprijine pe toţi acei care creează în Vrancea.

Comitetul de Conducere


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.