Educație

Candidaţi la definitivat cu studii nerecunoscute

Ziarul de Vrancea
15 ian 2013 1803 vizualizări
Printre modificările aduse examenului se află mărirea notei de promovare de la 7 la 8

Doi dintre candidaţii la examenul de definitivat nu vor susţine examenul întrucat nu li s-au recunoscut studiile în domeniu. Este cazul a doi profesori de limba engleză care au absolvit o facultate neacreditată de Ministerul Educaţiei. Ieri a fost ultima zi de validare a dosarelor candidaţilor la definitivat, numărul acestora fiind de 130 în acest an. Urmează programarea inspecţiilor speciale la clasă, primele avand loc chiar săptămana viitoare. „Vor fi cate două inspecţii speciale la clasă pentru fiecare candidat, iar noutatea o constituie faptul că acestea se vor desfăşura în prezenţa unei comisii formate din inspectorul de specialitate sau un metodist al IŞJ şi directorul sau directorul adjunct al unităţii de învăţămant. Nota inspecţiei va fi media celor două note ale membrilor comisiei”, ne-a declarat inspectorul responsabil cu perfecţionarea, Bănel Bărbieru. Această nouă prevedere din metodologia desfăşurării examenului de definitivat, apărută pe 13 noiembrie 2012, determină refacerea inspecţiilor care au avut loc deja pană la apariţia documentului. Printre modificările aduse acestui examen se află mărirea notei de promovare de la 7 la 8, nota finală fiind cea de la examenul scris. Dacă avem în vedere promovabilitatea de anul trecut, cand numai 45 de candidaţi din 73 au atins pragul minim, putem spune că sunt şanse crescute ca promovabilitatea să scadă considerabil în acest an. Anul acesta s-au putut înscrie la examen şi candidaţii cu 7 ani vechime în învăţămant pană la 31 august 2013. Candidaţii au dreptul să susţină examenul de trei ori în decurs de 5 ani şi nu 7 cum era prevăzut în vechea metodologie. Inspecţiile speciale la clasă se vor finaliza pe 20 iunie, iar examenul de definitivat  va avea loc pe 18 iulie. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 4111 zile, 13 ore, 17 minute, 37 secunde
Il lauzi bine doamna, pe cei de la ISJ ramasi in functii prin mizerii politice.Cu cat te platesc pentru aparitii in ziar?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.