Educație

Liderii de sindicat vor fi plătiţi de şcoli deşi sunt degrevaţi de normă

Ziarul de Vrancea
10 ian 2013 4598 vizualizări
Aceştia vor încasa două salarii ca urmare a noilor precizări u “nu voi accepta o indemnizaţie mai mare de 1.000 lei deoarece nu ar fi moral”, ne-a declarat liderul Sindicatului Liber din Învăţămant, care are un salariu de 1.500 de lei de la sindicat

În ultima lună a anului trecut sindicatele din învăţămant au obţinut un ordin prin care sunt degrevaţi de normă, dar devin salariaţi ai unităţilor de învăţămant. Ordinul 6.510 din 19 decembrie 2012 prevede degrevarea totală a liderului organizaţiei cu un număr minim de 2.000 membri. Practic acesta încasează salariu de la unitatea de învăţămant deşi şcoala i-a rezervat postul în timp ce acesta prestează activitate la sindicat. Ordinul semnat de fostul ministru Ecaterina Andronescu face ca liderii organizaţiilor sindicale judeţene să revină astfel la statutul avut în urmă cu aproape 2 ani, cand erau plătiţi şi de şcoli. Preşedintele SLI Vrancea, Emil Tudor, învăţător la Şcoala Mesteacăn din comuna Vizantea Livezi, are postul rezervat de 6 ani, de pe vremea în care era secretar general al organizaţiei judeţene. În prezent, ca preşedinte al filialei judeţene, acesta are un salariu la sindicat de 1.500 lei, potrivit indemnizaţiilor publicate pe site-ului organizaţiei vrancene. Emil Tudor ne-a declarat că noul ordin va conduce la diminuarea indemnizaţiei sale de la sindicat. “Vom discuta în cadrul Biroului Operativ şi nu voi accepta o indemnizaţie mai mare de 1.000 lei deoarece nu ar fi moral”, ne-a declarat liderul SLI. Organizaţia de la Vrancea a mai obţinut o degrevare de jumătate de normă, ca urmare a numărului de membri (4.160 în prezent), ce ar fi revenit secretarului executiv Gicu Valentin Dogaru. “Acesta nu a dorit întrucat are şi ore suplimentare, iar ordinul interzice ca dascălii degrevaţi să mai poată solicita astfel de ore”, ne-a mai spus Emil Tudor. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Pomana, acum 4094 zile, 13 ore, 42 minute, 22 secunde
Dupa cate am vazut eu, sindicatele au tras de la guvern vreo 700 mil de eur, castigand diverse procese! Par a nu fi chiar degeaba!
Anonim, acum 4095 zile, 7 ore, 32 minute, 59 secunde
Sindicatele din invatamant sunt de pomana. Mai bine s-ar desfiinta. Ar fi tot aia!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.