Educație

Bacalaureatul a ajuns la final

Camelia Stănilă
1 sep 2006 792 vizualizări
Bacalaureatul "de toamna" a ajuns la final, azi avind loc ultima proba, cea la alegere din disciplinele in afara profilului.

Circa 150 de absolventi se vor prezenta azi in centrul de examen. Cei mai multi candidati exista, asa cum era de asteptat, la educatie fizica si sport. Potrivit responsabililor din Inspectoratul Scolar, la aceasta proba sint inscrisi circa 100 de tineri. Proba va fi sustinuta pe terenul de sport al Grupului Scolar de Constructii Montaj si la Liceul cu Program Sportiv Focsani. Alti circa 40 de "bacalaureati" s-au inscris pentru a sustine examen scris la geografie. Mai putini candidati sint la istorie, biologie sau educatie antreprenoriala. Ieri, 167 de candidati, din cei 171 inscrisi, au sustinut proba E. Restul de 4 au absentat. Aceasta proba a fost si cea mai dificila, din punct de vedere al organizarii, caci au existat nu mai putin de 15 discipline de examen. Pe parcursul bacului de ieri nu au fost insa incidente. Iar candidatii s-au declarat destul de multumiti de subiecte, cu toate ca au afirmat ca sint aproape la fel de dificile ca

cele din vara. "Am dat examen la materii prime, disciplina de specialitate, nu pentru ca as fi picat in vara, ci pentru a-mi mari nota. Subiectul mi s-a parut la fel de greu ca in prima sesiune, singura diferenta a fost ca acum am avut de rezolvat o singura problema, in loc de doua. Sper sa iau o nota destul de mare, caci vreau sa dau si la facultate", ne-a spus una dintre candidatele la bacalaureat. Si alti candidati au iesit multumiti din salile de examen, cu toate ca profesorii supraveghetori li s-au parut foarte exigenti si nu au putut "misca" deloc in banci. Unii au afirmat chiar ca supraveghetorii nu au vrut sa dea nici un fel de relatii, chiar si in cazul in care au cerut lamuriri cu privire la formularea unui enunt.

Primele rezultate ale examenului de bacalaureat vor putea fi aflate luni, 4 septembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.