Educație

Info-educaţie : Şefa IŞJ, convocată la Sinaia

Ziarul de Vrancea
7 ian 2013 1450 vizualizări
Şefa IŞJ merge la finele acestei săptămani la Sinaia unde va participa timp de trei zile la o întalnire a inspectorilor generali cu oficialii MECTS.

Şedinţa este prima din 2013, la aceasta fiind aşteptat şi noul ministru al educaţiei, Remus Pricopie. Întalnirea va fi urmată de o analiză a rezultatelor primului semestru al acestui an şcolar, la nivel naţional, apoi de o o şedinţă cu directorii de şcoli din judeţ pentru o analiză locală. Reprezentanţii IŞJ spun că cel mai probabil acestea vor avea loc după reorganizarea MECTS care are loc în această perioadă. (M. V.)


Au apărut regulamentele pentru concursurile şcolare


IŞJ a postat pe site-ul instituţiei regulamentele cu privire la concursurile din acest an şcolar la disciplina limba şi literatura romană. La adresa http://isjvn.vn.edu.ro pot fi consultate regulamentele privind organizarea şi desfăşurarea Concursului Naţional Interdisciplinar de limba şi literatura română şi religie pentru elevii gimnaziu „Cultură şi spiritualitate romanească”, Concursul Naţional pentru elevii din mediul rural „Universul cunoaşterii prin lectură”, regulamentul Olimpiadei de Limba Neogreacă (pentru gimnaziu şi liceu), Olimpiada de Limbă, Comunicare şi Literatura Romană (gimnaziu), Olimpiada Internaţională de Limba, Literatură şi Spiritualitate Romanească (pentru clasele VII-XII), Olimpiada de Limba şi Literatura Romană (pentru clasele IX-XII). (M. V.)

Cereri pentru case la IŞJ

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) a primit de la începutul anului şcolar în curs aproape 30 de sesizări, majoritatre privind neînţelegeri între cadrele didactice

Cele mai multe dintre acestea au fost semnate, însă au existat şi 6-7 anonime, potrivit şefei IŞJ, Vasilica Zaharia. „Cam 20 dintre sesizări au fost semnate şi le-am discutat în Consiliul de Administraţie, apoi au fost distribuite inspectorilor teritoriali pentru soluţionare. Şi anonimele au fost verificate, însă cele mai multe nu s-au confirmat”, ne-a precizat inspectorul şcolar general. Cele mai multe au vizat nemulţumiri faţă de directorii în funcţie, conflicte între cadrele didactice, precum şi plangeri ale unor părinţi vis-a-vis de unele cadre didactice, iar o parte dintre acestea au ajuns şi la Ministerul Educaţiei. Pe masa şefei IŞJ au ajuns, la începutul anului şcolar, chiar şi cereri pentru locuinţe. „Pentru anul care a început îmi doresc să rezolvăm cat mai multe dintre problemele care apar, să uşurăm rezolvarea cererilor actorilor implicaţi în sistemul de învăţămant, să avem o cuprindere cat mai mare a elevilor de varstă şcolară prin diminuarea abandonului şcolar”, ne-a sintetizat Vasilica Zaharia din planurile pentru 2013. (M. V.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
marga, acum 4119 zile, 2 ore, 51 minute, 34 secunde
Voi nu ati aflat ca se scrie "vizavi" si nu "vis-avis" de cand lumea si pamantul? Ca sa nu mai vorbim de sensul cuvantului...
m.t., acum 4119 zile, 3 ore, 42 minute, 54 secunde
de ce nu o agreeaza lumea?????gasiti unul m bun ....in focsani exista?
Bengu, acum 4119 zile, 10 ore, 14 minute, 43 secunde
Ia-ti schiurile,Vasilco!Vai de capula noastra!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.