Educație

Laborantul de la Colegiul Cuza, plătit în continuare de părinţi

Ziarul de Vrancea
3 ian 2013 1509 vizualizări
Oficialii din învăţămant au considerat că este mai important să angajeze un bibliotecar pentru liceul focşănean Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a reuşit performanţa de a decide, în prima zi lucrătoare a acestui an, unde se vor face angajări în urma deblocării a şapte posturi de către Ministerul Educaţiei în urmă cu o lună.

Astfel, deşi inspectorul general al IŞJ, Vasilica Zaharia, anunţa că “primul post deblocat va fi cel de laborant la Colegiul Cuza”, acest lucru nu s-a întamplat, laborantul urmand să fie plătit în continuare de către părinţi. “Conducerea colegiului a avut de ales între bibliotecar şi laborant şi a ales a doua variantă, postul de laborant putand fi preluat, prin fişa postului, de alte compartimente”, ne-au transmis oficialii IŞJ. Un alt post deblocat este la Liceul Pedagogic “Spiru Haret”. Reprezentanţii IŞJ nu au văzut cu ochi buni faptul că o secretară primea două salarii, în urma unui cumul de funcţii, şi au decis scoaterea la concurs a postului acesteia. Un post de secretară a fost deblocat şi la Colegiul “Valeriu D. Cotea”, iar la Grădiniţele cu Program Prelungit 16 şi 18 din Focşani au fost deblocate posturile de administrator de patrimoniu. IŞJ a mai deblocat şi două posturi de muncitor-îngrijitor la Grădiniţa Odobeşti, precum şi la Colegiul “Gheorghe Asachi” Focşani. “Pană la finele lunii ianuarie aceste posturi vor fi ocupate, o parte dintre unităţile de învăţămant afişand deja organizarea concursurilor pentru ocuparea lor”, ne-au transmis reprezentanţii IŞJ. În învăţămantul vrancean au fost blocate în ultimii trei ani 195 de posturi, fiind vorba de personal nedidactic şi didactic auxiliar. O situaţie a Inspectoratului Şcolar Judeţean arăta la finele lunii noiembrie 2012 că 123 dintre posturile blocate erau de îngrijitoare. O situaţie deosebită este la Colegiul Al. I. Cuza” unde s-a apelat la ajutorul părinţilor pentru a plăti cu jumătate de normă un laborant care să-i ajute pe profesorii de fizică şi chimie. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.