Educație

Şi de acest Crăciun, cuziştii au fost generoşi

Ziarul de Vrancea
27 dec 2012 1480 vizualizări
Elevii Colegiului Naţional “Al. I. Cuza” Focşani au fost cu daruri la copiii din Centrul “Sfanta Maria“ de la Goleşti, dar şi celor din centrele de educaţie incluzivă Măicăneşti şi Mihălceni

Acţiunile au făcut parte din cadrul a două proiecte mai vechi ale unităţii de învăţămant focşănene. Astfel, elevii au organizat spectacolul “Sărbători în familie”, dedicat colegilor, profesorilor şi tinerilor de la Centrul „Sfanta Maria”. Tinerii au vrut să transmită astfel că adevărata fericire este să petreci Crăciunul cu cei dragi, avand sănătate şi putere să speri într-un viitor mai bun. Unul dintre momentele cele mai emoţionante ale spectacolului a fost întalnirea cuziştilor cu prietenii lor de la Centrul „Sfanta Maria”, legătură de suflet ce s-a născut  cu şapte ani în urmă, o dată cu proiectul „A doua şansă pentru viaţă”, coordonat de profesoara Teodora Bentz. Momentul a debutat cu o poveste despre adevăratele valori ale sărbătorilor, în care trebuie să creadă fiecare şi s-a încheiat cu oferirea darurilor de Crăciun. Daruri au primit de la elevii cuzişti şi cei 160 de copii din centrele de educaţie incluzivă Măicăneşti şi Mihălceni, în cadrul celei de-a doua ediţii a proiectului “Sărbători şi pentru ei!”. În atmosfera colindelor, aproape de bradul împodobit, copiii din aceste centre au găsit în voluntarii IMPACT CNC o a doua familie. “Alături de clubul nostru, coordonat la nivel naţional de Asociaţia Noi Orizonturi, respectiv la nivel local de Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă “Focul viu”, au fost elevii cuzişti, dar si cei de la şcolile generale “Ion Basgan” şi “Duiliu Zamfirescu”, care au dăruit, puţin din ceea ce au, acelora care nu ştiu ce însemnă surpriza de sub brad,” a transmis eleva Andreea Petrea, coordonatoarea acestui proiect umanitar. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.