Educație

Amenzi pentru şoferii prinşi fără anvelope de iarnă

Raluca Manolache
17 dec 2012 1153 vizualizări
înainte să plecaţi la drum trebuie să verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilul, antigelul, lichidul de parbriz şi instalaţia de încălzire

Amenzi pentru şoferii prinşi fără anvelope de iarnă. Chiar dacă iarna şi-a intrat în drepturi, unii şoferi au riscat să plece la drum deşi nu şi-au echipat maşinile cu anvelope de iarnă. Pană în acest moment, 20 de şoferi au fost amendaţi, după ce au fost prinşi de filtrele Poliţiei Rutiere circuland cu maşini neechipate cu anvelope de iarnă. S-au aplicat sancţiuni în valoare de 12.600 lei. De asemenea, Poliţia Rutieră îi atenţionează pe conducătorii auto că sunt obligaţi să doteze autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone cu anvelope de iarnă şi lanţuri antiderapante, montate pe roţi ori cu alte dispozitive antiderapante omologate, în situaţia în care acestea se deplasează pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. „Echipaţi maşina corespunzător, nu plecaţi la drum fără lanţuri şi material antiderapant! Verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilul, antigelul, lichidul de parbriz şi instalaţia de încălzire!
Ţineţi cont de faptul că atunci când afară este zăpadă, distanţele sunt mai greu de apreciat. De aceea, menţineţi o distanţă mai mare între maşina pe care o conduceţi şi cea din faţă! Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor. Folosiţi cu precădere frâna de motor. Folosiţi luminile de ceaţă când vizibilitatea este scăzută!”, au atenţionat poliţiştii. Şoferii sunt atenţionaţi ca în zilele cu ninsori, viscol, ploi, temperaturi scăzute, să fie mai atenţi la pietoni. Se recomandă pietonilor să evite să circule pe partea carosabilă şi să folosească pentru traversare numai trecerile pentru pietoni marcate şi semnalizate, asigurându-se temeinic înainte de a traversa. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.