Educație

Info-educaţie: Burse profesionale pentru 139 elevi

Ziarul de Vrancea
14 dec 2012 1127 vizualizări
Inspectoratul Şcolar Vrancea a aprobat ieri în şedinţa Consiliului de Administraţie cererile a 139 de elevi care vor primi burse profesionale

Aceştia provin de la patru unităţi de învăţămant care au învăţămant profesional: Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Colegiul Auto „Traian Vuia”, Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” şi Colegiul Tehnic „Gheorghe Balş„ Adjud. „Bursa profesională” se acordă elevilor din învăţămantul profesional şi tehnic, însă cu anumite condiţii: să aibă mai puţin de 10 absenţe într-o lună, iar nota la purtare să fie mai mare de 7,00. Elevii care sunt beneficiari ai „Bursei profesionale” nu pot fi beneficiari şi ai programului „Bani de liceu”. (M. V.)

Aniversări culturale la Bibliotecă

Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” găzduieşte luni, 17 decembrie 2012, lucrările Cenaclului  literar „Duiliu Zamfirescu”. „Aceasta este cea de a treia întâlnire cu scriitorii ce face parte din programul „Aniversări culturale - scriitori vrânceni” ce a debutat în această vară la Biblioteca de vacanţă. Prin programul „Aniversări culturale - scriitori vrânceni” biblioteca doreşte să promoveze şi să aducă în atenţia comunităţii personalităţi, scriitori şi cărţi din Vrancea”, transmit reprezentanţii Bibliotecii Judeţene. Programul zilei de luni cuprinde, printre altele, o sesiune de premiere, o expoziţie de carte şi propuneri de proiecte comune, dar şi un moment coral susţinut de elevii Liceului Pedagogic „Spiru Haret”, coordonaţi de profesorul Dumitru Săndulachi. (M. V.)

Daruri pentru bătranii din Mărăşeşti

Elevii clasei a II-a de la Şcoala Gimnazială “Ecaterina Teodoriu” Mărăşeşti au prezentat o expoziţie de icoane pictate pe sticlă la Biserica cu hramul “Adormirea maicii Domnului” din localitate. Acţiunea a fost organizată cu ocazia apropierii sărbătorii Naşterii Domnului Iisus Hristos şi face parte din cadrul parteneriatului biserică – şcoala, prin proiectul “Lăsaţi copiii să vină la Mine“, desfasurat cu acordul bisericilor din Mărăşeşti şi Bătineşti. Elevii, însoţiţi de profesorii de religie, i-au colindat apoi pe bătranii din cadrul azilului Mărăşeşti, cărora micuţii le-au făcut daruri. Elevii au promis să repete astfel de fapte de milostenie şi cu ocazia altor evenimente. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.