Educație

Schimbari la conducerea liceelor

Camelia Stănilă
26 aug 2006 941 vizualizări
Data de 1 septembrie va aduce schimbari in conducerea mai multor licee vrincene, odata cu expirarea mandatelor, demisiei sau transferului unor directori. Inspectoratul Scolar a nominalizat deja citeva persoane care vor lua locul fostilor manageri.

In aceasta toamna expira mandatele mai multor manageri, printre care si cel al directorului de la Cuza, Marius Poll u unii profesori nu doresc responsabilitatea unei functii de conducere


De la 1 septembrie, profesorul Ionel Agrigoroaie va fi numit cu delegatie pe postul de director adjunct la Liceul cu Program Sportiv, avind in vedere ca fostul director s-a transferat incepind cu noul an scolar. Si la Grupul Scolar Agricol Adjud va exista un nou director adjunct, in persoana profesoarei Maria Birla. Potrivit inspectorului Emil Radu, responsabil cu managementul scolar in cadrul ISJ, fostul director adjunct al liceului adjudean, Lenuta Andronic, si-a dat demisia. La grupul Scolar Agricol Focsani, locul directorului adjunct Natasa Marin va fi luat de profesoara Carmen Oprea. Un alt liceu focsanean care va ramine fara director, odata cu nceperea anului scolar este Liceul de Muzica si Arte Plastice "Gh. Tattarescu". Daca in locul directorului Ioan Vaida, care a fost demisionat, a fost numita cu delegatie profesoara Viorica Moldoveanu, postul de adjunct inca este vacant. Aceasta pentru ca profesoara Carmencita Culita a primit transfer la Colegiul national Cuza. Conducerea Inspectoratului Scolar are insa de facut o alegere dificila, avind in vedere si ca unii profesori nu doresc responsabilitatea unei functii de conducere. "Nu-i putem obliga pe profesori sa fie directori, este nevoie si de consimtamintul lor. Oricum, este posibil si ca unora din fostii directori sa li se prelungeasca mandatul, prin numire cu delegatie pina la concurs", a aratat inspectorul responsabil cu managementul scolar, Emil Radu. Printre cele mai rivnite posturi care se vor elibera in aceasta toamna se numara insa cele de director si director adjunct de la Colegiul "Al. I. Cuza". Cum mandatele lui Marius Poll si al Mihaelei Ionica expira pe 1, respectiv 21 noiembrie, este foarte posibil sa asistam la o "batalie" pentru sefia renumitului colegiu, de vreme ce posturile vor fi scoase la concurs, in octombrie-noiembrie. Sfirsitul acestei luni ar putea aduce schimbari si in cadrul Inspectoratului Scolar. Pe 31 august expira delegatia celor 14 inspectori a caror mandate s-au terminat inca de la jumatatea lunii mai. In Inspectoratul Scolar mai exista 4 numiri cu delegatie, astfel ca si aceste posturi vor fi scoase la concurs, in aceasta toamna.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.