Educație

Elevă de la Pedagogic, voluntar în cadrul unui proiect naţional

Ziarul de Vrancea
11 dec 2012 2070 vizualizări
Daniela Gulerez îi învaţă pe elevii cu deficienţe cum să se ferească de capcanele de pe internet

Daniela Gulerez, elevă în clasa a XI-a la Liceul Pedagogic “Spiru Haret” Focşani, a participat ca voluntar, alături de elevi din 12 judeţe, la trainingul “E-sign”, în cadrul proiectului “sigur.info” susţinut de fundaţia “Salvaţi copiii”. Tema acestuia a fost  siguranţa pe internet în scopul informării persoanelor cu deficienţe de auz. Eleva din Focşani a fost implicată în activităţi de lucru în echipă, de autocunoaştere, joc de mimă, dezbateri, chiar şi o piesă de teatru forum. Ea a descoperit cu această ocazie şi limbajul mimico-gestual, care îi va fi de folos în comunicarea eficientă cu persoanele deficiente de auz. Informaţiile dobandite la acest training au rolul de a fi transmise elevilor de la Centrul Şcolar Pentru Educaţie Incluzivă “Elena Doamna” pe parcursul a cinci sesiuni, prima avand loc chiar ieri, în cadrul acesteia discutandu-se despre capcanele mediului online, despre ce înseamnă siguranţa pe internet şi cum pot folosi într-un mod util şi eficient internetul.

“A fost o experienţă extraordinară, cu adevărat utilă pentru dezvoltarea personală a fiecărui participant, dar cel mai important lucru este că voi putea informa şi ajuta persoanele cu deficienţe de auz care ar trebui să se bucure de aceleaşi drepturi ca şi noi. În urma acestui training am realizat că aceste persoane trebuie integrate şi tratate ca egalii noştri, deoarece cunoscandu-i mai bine vom constata că nu sunt foarte diferiţi de o persoană normală şi că merită toată admiraţia pentru ambiţia şi perseverenţa de care dau dovadă”, ne-a declarat Daniela Gulerez. (Mihaela VLĂDESCU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
nicoleta, acum 4146 zile, 10 ore, 53 minute, 55 secunde
inadaptatii cred ca internetul inseamna viata sociala.
marina, acum 4146 zile, 19 ore, 16 secunde
lasa draga ca te invata mitika si carmina sa fii voluntara....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.