Educație

Alegeri transmise online în structurile de reprezentare ale elevilor

Ziarul de Vrancea
7 dec 2012 1519 vizualizări
Cristian Gîrneaţă află astăzi dacă va fi ales preşedinte al Consiliului Regional al Elevilor Sud-Est

La Focşani a început aseară conferinţa Consiliului Regional al Elevilor Sud-Est „Dezvoltarea şi valorizarea Consiliului Regional al Elevilor în context european”, eveniment ce a reunit preşedinţii şi prim-vicepreşedinţii consiliilor judeţene ale elevilor din judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea. Prima întalnire, desfăşurată la Colegiul Naţional ”Al. I. Cuza”,  a fost una de cunoaştere a noilor membri ai Consiliilor Judeţene ale Elevilor, avand în vedere că de curand au fost organizate alegeri în toate judeţele. Oaspeţii au fost invitaţi să vizioneze un scurt metraj despre Vrancea şi oraşul Focşani, iar în finalul întalnirii au fost prezentate rapoarte de activitate. Întalnirea de la Focşani a fost transmisă live pe platforma suport a Consiliului Naţional al Elevilor (wedu), aşa cum se va întampla si aştăzi, de la ora 10,00, cand vor avea loc lucrările conferinţei în cadrul cărora va fi aleasă noua conducere a Consiliului Regional al Elevilor, organizaţie ce coordonează activitatea pe plan regional a Consiliului Elevilor. Se vor alege preşedintele, care îndeplineşte şi funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional, vicepreşedintelui şi secretarului pentru regiunea Sud-Est. Preşedintele CJE Vrancea, Cristian Gîrneaţă, candidează pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Regional al Elevilor, avandu-i drept contracandidaţi pe Ionuţ Gavrilă din Buzău şi Marinela Panait din Galaţi.

Dacă va caştiga alegerile Cristian Gîrneaţă va prelua ştafeta de la „unirista” Alexandra Voicu, cea care este încă preşedinte al Consiliului Regional al Elevilor Sud-Est şi vicepreşedinte al CNE. Vrancea are un candidat şi la funcţia de vicepreşedinte al CRE în persoana Cătălinei Marcu, actualul vicepreşedinte al CJE Vrancea, care are un contracandidat de la Constanţa. Conferinţa de la Focşani are rolul de a pregăti şi iniţia noii aleşi în funcţiile de conducere a consiliilor elevilor, precum şi de a crea o structură mai puternică la nivel judeţean, regional şi naţional, de a realiza parteneriate şi proiecte între judeţele regiunii, de a dezvolta comunicarea între elevi şi conducerile inspectoratelor şcolare, aşa cum este ea prezentată în proiect. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.