Educație

Camelia Ciobotaru vă invită la întâlnirea cu Poezia

Valentin Muscă
4 dec 2012 7600 vizualizări
De Sfântul Nicolae, poetesa Camelia Ciobotaru îi invită pe cei care doresc să se întâlnească pentru câteva clipe cu anii minunaţi ai copilăriei la Biserica Profetul Samuil din Focşani (lângă şcoala Nr. 2), unde va fi lansat cel mai recent volum de versuri - „Ingeri – Flori. Poezii pentru copii. Carte de citit şi colorat” (Ed. Hesiona, Focşani, 2012)

O lansare de carte sub semnul Moşului Nicolae, într-un cadru sacru, în care homo religiosus se întâlneşte cu homo poeticus pentru ca îngerii din poemele Cameliei Ciobotaru să coboare spre inimile noastre, într-un moment în care Cerul se deschide pentru ca stelele să conducă magii spre ieslea din Bethleem. O prezentare de carte aşteptată de ani buni şi pe care nu credeam să o mai trăiesc în acest Focşani unde şi gândurile bune sunt întinate în faşă. Volumul va fi prezentat de scriitoarea şi criticul literar Cezarina Adamescu şi poeta Georgeta Muscă-Oană din Galaţi, iar dintre scriitorii vrânceni vor vorbi Teodora Fîntînaru, Lili Goia, Mariana Vârtosu şi Janine Vadislav. Pentru un moment, Biserica deschide porţile Culturii, arătând că între religie şi cultură nu există bariere, doar idei preconcepute şi multă ignoranţă, de ambele părţi. Un frumos cadou pe care această poetă discretă şi profundă ni-l face de Moş Nicolae, introducându-ne prin poemele sale în atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă, când îngerii îi însoţesc pe colindători prin nămeţi, să ducă vestea Naşterii Domnului la ferestrele fiecărui cămin. Evenimentul va avea loc la orele 15.30. (Valentin MUSCĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
mariana vartosu, acum 4153 zile, 16 ore, 49 minute, 44 secunde
E printre puţinii adulţi care nu se ruşinează să-şi declare apartenţa infantilă.I-aş zice, decent, inocenţă.La cea de-a doua apariţie editorială sub semnătură proprie, Camelia citeste integral
ANA MARIA GIBU, acum 4157 zile, 1 ora, 24 minute, 26 secunde
Felicitari, d-na Camelia! Cu siguranta va fi o intalnire emotinanta! Abia astept sa citesc cartea si sa colorez desenele! Va rog, imbratisati-o pe d-na Cezarina din partea mea!
Luminita Zaharia, acum 4157 zile, 12 ore, 50 minute, 6 secunde
Un suflet de copil nu poate zamisli decit ingeri si flori! Un suflet mare! Mult succes, Cami, sa te bucuri de fiecare secunda, asa cum si tu ii bucuri, zi de zi, pe cei din jur! Luminita
Mariana Balaci, acum 4157 zile, 13 ore, 12 minute, 36 secunde
Felicitari autoarei! Poeziile sunt superbe, imaginile la fel.
CEZARINA ADAMESCU, acum 4157 zile, 15 ore, 38 minute, 6 secunde
La un asemenea eveniment trebuie să participăm. Cu dragoste, cu bunătate şi înţelegere, pe măsura versurilor acestei poete. Cu braţele pline de cuvinte înmiresmate, ne vom aşeza în preajma citeste integral
ion, acum 4157 zile, 18 ore, 36 minute, 51 secunde
Da, foarte frumoasa d-na preoteasa .. mai mult ca sigur are si un caracter frumos, crestin, cu bun simt specific preotilor cu credinta curata..
viorel iancu, acum 4158 zile, 9 ore, 21 minute, 29 secunde
Frumoasa ambianta. Succes.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.