Educație

Info-educaţie: Lecţie de romanism la Şcoala Slobozia Ciorăşti

Ziarul de Vrancea
30 nov 2012 5020 vizualizări
Şcoala gimnazială “Ioan Vodă cel Viteaz” din Slobozia Ciorăşti a omagiat şi în acest an Ziua Naţională a României, 1 Decembrie. Profesoara de istorie Gicuţa Avram a oferit elevilor şcolii o vibrantă lecţie de patriotism

Expozeul evocator a fost dublat de un dialog direct cu elevii pe tema noţiunii de patrie şi patriotism. “Momentul artistic a potenţat convingător sentimentul dragostei de ţară prin recitări prea uşor uitate de mulţi dintre noi, prin cântece patriotice emoţionante. România Mare s-a făurit din frânturi de simţire românească!”, după cum ne-a transmis Vasile Lefter, profesor al unităţii de învăţămant. (Z. V.)

„Carnavalul Veseliei” la Şcoala „Ştefan cel Mare”

Elevii Şcolii „Ştefan cel Mare” din Focşani au participat, costumaţi cat mai sugestiv, la „Carvalul Veseliei”, organizat atat pentru ei cat şi pentru invitaţii lor din judeţele învecinate care au participat la proiectul naţional extracurricular „Joc şi comunicare – Infopici - utilizare eficientă a calculatorului”. Proiectul a constat şi în vizitarea, împreună cu oaspeţii din Eforie Sud, Eforie Nord şi Constanţa,  a unor obiective istorice din Focşani, Mărăşeşti şi Haret. (M. V.)

Educaţie patriotică la Liceul Pedagogic

Liceul Pedagogic „Spiru Haret” a marcat joi Ziua Naţională printr-un spectacol susţinut de elevii claselor X-XII, coordonaţi de cadrele didactice din cadrul catedrelor de limba romană, istorie şi arte. Nu a lipsit Mica Pastorală condusă de profesorul Dumitru Săndulachi, care a presărat momente corale printre cele cu încărcătură istorică şi patriotică. Catedra de arte a pregătit o expoziţie intitulată ”Focşanii în zi de sărbătoare”, iar cea de istorie un film despre semnificaţia însemnelor naţionale. „De peste 20 de ani ne este teamă să facem educaţie patriotică şi ea este necesară. Sentimentul patriotic există şi trebuie canalizat corect, iar acesta este unul dintre rolurile şcolii. Activitatea aceasta este doar una dintre cele menite să renască sentimentul patriotic”, ne-a declarat profesoara Doina Adetu, coordonatoarea activităţii. (M. V.)

Ziua Naţională la Şcoala „Anghel Saligny” Focşani

Zeci de elevi ai Şcolii „Anghel Saligny” din Focşani au participat joi la o serie de activităţi prilejuite de Ziua Naţională, în biblioteca şcolii. Activitatea a demarat cu intonarea Imnului de Stat, apoi a urmat o prezentare în Power-Point intitulată „Remember 1 Decembrie 1918” realizată de bibliotecara Liliana Leonte şi prof. Nicuţa Burduja. Tot în acest context a fost prezentată expoziţia de carte şi extrase de documente cu titlul „1 Decembrie 1918”. A urmat prezentarea unei scenete de către elevii claselor V-VIII care a evidenţiat aspecte referitoare la ziua de 1 Decembrie. În final, corul şcolii a interpretat cantece patriotice. Ca decor au fost expuse desene realizate în cinstea evenimentului, care se va prelungi cu participarea a 40 de elevi însoţiţi de cadrele didactice în Piaţa Unirii astăzi. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Un invatator de altadata, acum 4161 zile, 4 ore, 29 minute, 52 secunde
Felicitari colectivului de c.d de la Scoala Slobozia Ciorasti ca se mai organizeaza in scoli programe artistice cu diferite prilejuri.Dupa cum am observat programele artistice in scoili e pe cale de citeste integral
eu, acum 4162 zile, 12 ore, 10 minute, 12 secunde
patrihotzul mitika si pipitzele sarbatoresc unirea ....ha,ha ,ha ...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.