Educație

Profesorii de limbi, aşteptaţi la formare profesională

Ziarul de Vrancea
22 nov 2012 1301 vizualizări
In Vrancea au fost formaţi profesional 600 de profesori de limba romană şi limbi străine, dar se mai aşteaptă încă 200

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea a găzduit ieri o conferinţă de promovare a proiectului „Formarea profesorilor de limba romană, engleză şi franceză în societatea cunoaşterii”, un proiect strategic multi-regional  pentru judeţele de S-E, printre care şi Vrancea, al cărui beneficiar este Inspectoratul Şcolar Brăila. Obiectul general al acestuia, aşa cum a fost prezentat, este de formare a profesorilor care predau limba romană, engleză sau franceză pentru implementarea curriculum-ului şcolar şi adaptarea instruirii la particularităţile elevilor printr-o serie de activităţi. „Nevoile elevilor se schimbă de la o generaţie la alta, iar profesorii trebuie să acopere nevoile acestora. Grupul ţintă al proiectul îl constituie 5.000 de cadre didactice din 8 judeţe, pană acum formandu-se peste 3.500 de cadre didactice. Ţinta noastră pentru următoarele două sesiuni de formare o constituie cadrele din mediul rural, unde există o problemă”, a declarat Aurora Vasile, reprezentanta IŞJ Brăila, cea care a prezentat proiectul ieri în Vrancea.

Implementat la nivelul judeţului Vrancea de anul trecut, acest proiect, al cărui coordonator este profesoara Janet Popoiu, încă de pe vremea cand era director al Casei Corpului Didactic, a certificat deja aproape 600 de cadre didactice, iar 50 se află în curs de certificare. „Deficitul pentru mediul rural a apărut ca urmare a faptului că una dintre cerinţele din formularul de înscriere se referea la domiciliul pe care un cursant trebuie să îl aibă în mediul rural. Ori sunt destule cadre care predau în mediul rural dar locuiesc la oraş", a explicat profesoara Janet Popoiu. Cele două programe de formare „Abilitatea în domeniul curriculum-ului” şi „Dezvoltarea profesională continuă pe componenta instruirii diferenţiate a elevilor” se finalizează cu un bonus de 50 de credite. „Un astfel de curs în condiţii de criză este foarte bine venit, mai ales că el intră în formarea noastră obligatorie la fiecare 5 ani”, a declarat profesoara Janet Popoiu, coordonatorul proiectului pentru Vrancea. Activitatea de ieri a făcut parte din cele dedicate săptămanii „Festivalului Naţional al Şanselor Tale”. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.