Educație

Nocturna bibliotecilor şi la Adjud

Sorin Tudose
15 nov 2012 963 vizualizări
Biblioteca Municipală din Adjud vă invită în seara zilei de 17 noiembrie la Nocturna Bibliotecilor, proiect iniţiat şi coordonat de Asociaţia Naţională a Bibliotecilor Publice din Romania

La bibliotecă se vor citi poveşti, se va dansa şi se vor organiza ateliere de origami, de şah şi o paradă a costumelor şi a măştilor inspirate din personaje celebre. Tot de la ora 18.00 va avea loc o discuţie despre frumuseţea limbii romane în toponomie şi onomastică. De asemenea, se va vorbi şi despre modalităţi de evitare a formelor incorecte în exprimare scrisă şi vorbită a limbii romane. Probabil sintagma “ca şi” va fi la loc de cinste, aceasta fiind uzitată pană şi de profesori. De la 18.30 se va lansa volumul “Ploscuţeni – File de monografie”, lucrare semnată de profesoara Violeta Mihăeş. Pe lista invitaţilor se regăsesc nume ca Paul Spirescu, Ion Croitoru şi Adrian Botez. Pe tot parcursul evenimentului, adjudenii vor putea vizita expoziţia de icoane pe sticlă în cadrul expoziţiei “Maica Domnului, ocrotitoarea copiilor”. Programul se va întinde pană spre orele 24.00. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.