Educație

Casa Corpului Didactic îşi deschide porţile de Nocturna Bibliotecilor

Ziarul de Vrancea
14 nov 2012 7613 vizualizări
În noaptea de 17 spre 18 noiembrie 2012 Casa Corpului Didactic „Simion Mehedinţi” din Focşani îşi deschide porţile pentru public în intervalul 18,00-24,00

Acţiunea face parte din „Nocturna Bibliotecilor” iniţiată de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din Romania, susţinută de Fundaţia IREX,  şi se doreşte a fi una dintre cele mai importante mobilizări nocturne ale bibliotecilor din ţară. Practic, fiecare bibliotecă participantă a propus o agendă de activităţi destinate atragerii publicului. Astfel, Biblioteca CCD Focşani, ce îşi va deschide uşa începand cu ora 18,00, are un program comun cu cateva unităţi de învăţămant vrancene: Colegiul „Valeriu D. Cotea”, a cărui profesoară Cornelia Mandru va disemina rezultatele proiectului „Ecotehnika”, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, ai cărui elevi şi cadre vor pregăti o expoziţie cu materialele perteneriatului avut cu experţi germani în banqueting şi gastronomie, dar care au pregătit şi vizionarea filmului „Ce şi de ce ar trebui să citească un tanăr?”. O expoziţie de desene au pregătit şi elevii Şcolii Garoafa, dar şi cei ai Şcolii „Anghel Saligny” Focşani, care vor expune sub denumirea „Lectura în imagini”, fiind coordonaţi de bibliotecara Liliana Leonte. De asemenea, elevii au pregătit şi momente poetice, iar printre invitaţi, elevi, pensionari şi oficialităţi, se află şi Cristian Cazacu, copilul minune care realizează hărţi după o cheie ştiută numai de el. Bibliotecarele CCD nu au uitat pasionaţii de carte veche, sambătă noaptea putand fi admirate „Marele dicţionar geografic al Romaniei”, apărut în 1902 şi alcătuit de George Ioan Lahovari, exemplar unic în Vrancea, precum şi „Enciclopedia Romană”, de Dr. C. Diaconovich, apărută în 1904. Cei interesaţi pot face şi  împrumuturi de cărţi la domiciliu. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.