Educație

Academicianul Cotea se bucură de aprecierea deputatului Nica. Pe cand şi viceversa?

Sorin Tudose
9 nov 2012 1444 vizualizări
Colegiul “Valeriu D. Cotea” a fost în sărbătoare ieri. Printre invitaţi s-au aflat academicanul Cotea şi deputatul candidat Ciprian Nica

Colegiul Tehnic “Valeriu D. Cotea” din Focşani a fost îmbrăcat ieri în haine de sărbătoare cu ocazia celebrării zilei unităţii de învăţămant. Evenimentul a fost cu atat mai important cu cat academicianul Valeriu Cotea, cel care a “botezat” această şcoală, a reuşit să fie prezent ca şi anul trecut, în ciuda faptului că se îndreaptă cu paşi repezi spre cel de-al noulea deceniu din viaţă. Zeci de liceeni îmbrăcaţi în haine tradiţionale şi-au primit aşa cum se cuvine invitaţii. De asemenea, în mai multe săli de clasă au fost organizate diverse acţiuni care să arate celor prezenţi lucrurile bune care au loc în acest liceu. La momentul deschiderii zilei festive erau prezenţi în cancelarie, pe langă patronul spiritual al liceului, şi prefectul Cătălin Popescu, primarul Focşaniului, Decebal Bacinschi, directorul colegiului Remus Paraschiv, cat şi fostul director Florin Iamandei.

Totodată, a fost prezent şi deputatul candidat PSD Ciprian Nica, nelipsit de la nici un eveniment public, indiferent de natura lui, de cand a fost anunţat candidat USL în Colegiul 1 Focşani. După cate ştim, pesedistul nu a participat anul trecut la Ziua Colegiului “Cotea” ceea ce înseamnă că anul acesta a avut un interes. Politic oare? Autorităţile locale i-au mulţumit profesorului Florin Iamandei pentru tot ce a făcut pentru liceu cat l-a condus, timp de peste sfert se secol (1982 – 2010), de la Liceul Agroindustrial nr. 5, Liceul Agricol pană cand a primit titulatura de Colegiu Tehnic, în urmă cu 2 ani. De asemenea, pe profesorul Paraschiv l-au felicitat că a preluat de la predecesorul său tot ce a fost mai bun în materie de management şcolar. Primarul Bacinschi i-a spus academicianului Valeriu Cotea că se bucură de fiecare dată cand acesta vine acasă şi l-a asigurat de toată preţuirea sa.

Focşaniul vechi, dorit de Bacinschi şi Nica 

După discursurile din cancelaria liceului invitaţii s-au îndreptat către sălile de curs pentru a vedea suprizele pregătite de corpul profesoral. Prima oprire a fost în faţa unor panouri cu imagini din Focşaniul de odinioară, unde profesorul Gheorghe Vlăjie, fost director al Direcţiei pentru Cultură Vrancea, a vorbit ca şi anul trecut despre ocupaţia germană din timpul Primului Război Mondial. La un moment dat, Bacinschi s-a scuzat că nu mai poate rămane la liceu şi a dat să plece. Înainte de a ieşi i-a spus lui Vlăjie că pozele sunt foarte interesante, întrebandu-l dacă i le poate da şi lui. Odată cu plecarea edilului şef grupul s-a risipit, iar deputatul Nica, să nu rămană mai prejos, a spus şi el că doreşte să se bucure de Focşaniul de odinioară măcar din imagini, dacă pe viu nu se mai poate. Decat să îl pună pe Vlăjie la treabă mai bine ar intra pe site-ul dedicat memoriei oraşului – focsaniulvechi.ro- de unde se servesc toţi. E gratuit, practic şi brevetat deja de Muzeul Vrancei. Din gură e uşor să zici că îţi place oraşul, dar concret ce au întreprins cei doi pentru conservarea patrimoniului urban? (Sorin TUDOSE) 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.