Educație

Animaţie culturală în bibliotecă şi CDI

Ziarul de Vrancea
8 nov 2012 3581 vizualizări
Scolile care doresc să participe la acest proiect se pot înscrie la activităţile ce se vor desfăşura lunar pe tot parcursul anului şcolar

Centrul de Documentare şi Informare de la Şcoala 2 Mărăşeşti a găzduit ieri cercul metodic al bibliotecarilor şcolari şi profesorilor documentarişti din judeţul Vrancea, activităţile desfăşurandu-se sub genericul „Animaţie culturală în bibliotecă şi CDI”. Au participat din partea Casei Corpului Didactic Focşani Stela Sebe – bibliotecar metodist, şi directorul instituţiei, Aurelia Neagu, care a vorbit despre importanţa cărţii şi a lecturii în viaţa copiilor şi tinerilor, precum şi rolul jucat de bibliotecar sau profesorul documentarist în a-i determina pe aceştia să citească. Cu acest prilej a fost lansată a doua ediţie a proiectului „Caravana lecturilor frumoase”, coordonat de inspectorul de limba romană Silvia Chelariu. Printre noutăţile proiectului se află publicul ţintă, anul acesta fiind extins şi la nivel de liceu. Şcolile care doresc să participe la acest proiect se pot înscrie în continuare la activităţile ce se vor desfăşura lunar pe tot parcursul anului şcolar 2012 - 2013. De asemenea, bibliotecare Daniela Gheorghe a prezentat referatul cu tema „Animaţie culturală în bibliotecă şi CDI”. „În cadrul exemplelor de bune practici au avut loc diverse activităţi practice în CDI, cum ar fi:  moment poetic, metoda asocierii cuvintelor cu operele literare studiate şi moment teatral. Îndrumarea şi coordonarea activităţii practice cu elevii i-a aparţinut în totalitate bibliotecarei de la şcoala gazdă”, transmit organizatorii evenimentului.

Despre sarcinile bibliotecarului şi profesorului documentarist în calitate de mediatori ai animaţiilor culturale a vorbit Stela Sebe, bibliotecar documentarist la Casa Corpului Didactic, iar Ana Maria Zaharia, profesor documentarist la Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” Mărăşeşti, a realizat o diseminare a informaţiilor de la Conferinţa centrelor de Documentare şi Informare, desfăşurată la Sibiu la începutul anului. Cercul metodic al bibliotecarilor şcolari este o formă de perfecţionare a bibliotecarilor şcolari şi constă în schimburi de experienţă, referate pe teme biblioteconomice, activităţi practice cu elevii. (M. VLĂDESCU)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.