Educație

CNU, la Adunarea Colegiilor Centenare

Ziarul de Vrancea
5 nov 2012 1160 vizualizări
Colegiul Naţional Unirea din Focşani a participat zilele trecute la Adunarea Colegiilor Centenare ce a avut loc în capitală. La aceasta au participat reprezentanţii celor mai vechi licee din ţară, precum şi membri de seamă ai Academiei Romane şi ai Universităţii Bucureşti

În cadrul întalnirii s-a stabilit planul de acţiuni pentru anul şcolar 2012-2013 şi s-a decis implicarea în diverse dezbateri ce au ca temă educaţia. Deschiderea Adunării Colegiilor Centenare a avut loc pe 2 noiembrie la Biblioteca Academiei Române, şi a fost urmată de o sesiune de comunicări susţinute de academicieni şi profesori. Colegiile Centenare din ţară s-au reunit într-o organizaţie nonguvernamentală care cuprinde aproape 60 dintre cele mai valoroase colegii şi licee din învăţământul românesc, şcoli cu o tradiţie recunoscută, creatoare de cultură.

“Alianţa Colegiilor Centenare vizează promovarea calităţii în învăţământul românesc, prin creşterea autorităţii şcolii şi îşi propune să recunoască meritele deosebite ale unor personalităţi diferite care susţin şi promovează învăţământul preuniversitar. De asemenea acordă Premiul Lykeion unor elevi din învăţământul liceal care s-au remarcat prin rezultate deosebite la concursurile şcolare naţionale şi internaţionale”, după cum transmit membrii acestei organizaţii. (M. VLĂDESCU)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.