Educație

Elevii de la Duiliu Zamfirescu şi-au omagiat patronul spiritual

Sorin Tudose
4 nov 2012 1348 vizualizări
Eleviii şi cadrele didactice de la Şcoala “Duiliu Zamfirescu” Focşani au celebrat zilele trecute personaliatea care dă numele unităţii de învăţămant

Şi în acest an copiii şi profesorii au mers la Biblioteca pentru Copii şi Tineret care a găzduit evenimentul intitulat “Duiliu Zamfirescu – Pagini de poezie”, în cadrul căruia elevii de la clasele a V-a C şi D, îndrumaţi de profesoarele Pompilia Bărbosu şi Mariana Pavel, au urmărit o scurtă prezentare PowerPoint, au citit pastelurile compuse de patronul spiritual al şcolii şi au îmbinat literatura cu pictura, încercând să transfigureze mesajul poetic, prin culoare, în creaţii picturale şi grafice. “Elevul din clasa a VIII-a C Ştefan Sebastian, observând cu ochi de jurnalist activitatea celor mici, plină de entuziasm şi creativitate, într-o zi ploioasă de toamnă, a găsit un titlu mult mai potrivit - Versuri colorate. Câteva eleve de la clasa a V-a D au compus poezii în care au surprins frumuseţea zilei de toamnă, dar şi personalitatea scriitorului comemorat. (În mijlocul toamnei/Un mare scriitor s-a stins- Stan Arianna; Frunza cade printr-un dans/Vantul cântă doar un vals- Tîrhoacă Alina)”, se arată într-o informare a Şcolii. Prin această activitate, elevii au descoperit creaţia autorului Duiliu Zamfirescu, iar unii dintre ei au descoperit Biblioteca Judeţeană, înscriindu-se şi împrumutând cărţi. Prin această activitate, gimnaziştii au conştientizat o dată în plus valoarea identităţii lor ca elevi ai Şcolii Gimnaziale “Duiliu Zamfirescu” Focşani, mai transmit oficialii şcolii. (S. TUDOSE)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.