Educație

CNU, transformat pentru o zi în ţinutul OZ

Ziarul de Vrancea
30 oct 2012 1339 vizualizări
Elevii şi profesorii Colegiului „Gh. Vrăncianu” din Bacău au păşit ieri, în ţinutul vrăjitorului din OZ, realizat pentru o zi la Colegiul Naţional Unirea din Focşani

A fost una dintre obişnuitele întalniri anuale dintre cele două instituţii de învăţămant din judeţe vecine, întalniri iniţiate în urmă cu şase ani de directorii celor două licee. Cornel Noană şi Andrei Gabriel, directorul colegiului băcăuan, cunoştinţe vechi, fiind ambii de specialitate matematică, au pus la punct acest gen de întalniri care se desfăşoară de două ori pe an: toamna la Focşani, iar primăvara la Bacău. Temele au fost de fiecare dată alese din poveşti sau filme foarte cunoscute, precum „Scufiţa roşie”, „Cartea Junglei”, „Războiul Stelelor”, iar anul acesta tăramul poposirii elevilor şi profesorilor ambelor şcoli a fost Oz. Întampinarea oaspeţilor din Bacău a fost una tradiţională ieri, cu paine şi sare, amfitrioanele fiind majoretele colegiului focşănean. A urmat un program artistic, ambele şcoli punandu-şi în valoare cei mai talentaţi elevi.

De exemplu, oaspeţii au prezentat o scenetă cu tema din acest an a întalnirii: Vrăjitorul din Oz. Ambele licee au oferit suveniruri, momentul fiind presărat de schimburi comice de replici, care au făcut deliciul întalnirii. Activităţile s-au mutat apoi în sala de sport unde au avut loc întreceri diverse. (Mihaela VLĂDESCU) 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.