Educație

Alex Ştefănescu conferenţiază la Focşani

Sorin Tudose
29 oct 2012 2027 vizualizări
Criticul va vorbi la Ateneul Popular despre literatură. Autorităţile culturale vor să reînvie conferinţele publice din perioada interbelică

Criticul literar Alex Ştefănescu este invitat la Focşani pentru a susţine o conferinţă publică cu tema „Cine mai are nevoie, astăzi, de literatură?”. Evenimentul va avea loc la Ateneul Popular “Maior Gh. Pastia” pe 12 noiembrie de la ora 16.00, ocazie cu care va fi lansată şi cartea „Indianiştii din spaţiul romanesc” a scriitorului vrancean Florinel Agafiţei. Alex Ştefănescu este doar primul nume dintre mai multe personalităţi care vor veni în oraşul nostru să susţină conferinţe publice, alegerea sa nefiind deloc întamplătoare. “Invitaţia pe care i-am făcut-o criticului literar Alex Ştefănescu este un prim pas dintr-un proiect mai mare prin care ne-am propus ca împreună cu reprezentanţii Ateneului Popular să reînviem conferinţele publice din perioada interbelică. În anii 1930 nume ca Nicolae Iorga, Simion Mehedinţi, ca să numesc doar cateva dintre ele, veneau la Focşani şi vorbeau focşănenilor pe diverse teme”, ne-a spus Florin Micu, directorul Direcţiei pentru Cultură.

„Alegerea reputatului Ştefănescu a fost făcută şi pentru faptul că acesta a avut numai cuvinte de laudă cu privire la volumul lui Florinel Agafiţei dedicat indianiştilor din spaţiul romanesc”, a mai adăugat Florin Micu. Acţiunea celor două instituţii este o încercare lăudabilă de a mai ridica nivelul cultural al Focşaniului, oraş înecat în tot felul de balciuri devenite tradiţionale. (Sorin TUDOSE)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
dorin alexe, acum 4195 zile, 12 ore, 55 minute, 47 secunde
Propun sa fie invitati si profesorii de limba română sau de limbi straine din județ.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.