Educație

Tamplărie de 150 mii lei la Centrul de Agrement al profesorilor

Ziarul de Vrancea
26 oct 2012 1395 vizualizări
Centrul este construit din cotizaţia lunară de 1% a membrilor de sindicat şi ar putea fi gata peste un an

Centrul de Formare, Perfecţionare şi Agrement de la Soveja al cadrelor didactice prinde contur. Sindicatul Liber din Învăţămant Vrancea a încheiat contract pentru fabricarea şi montarea tamplăriei cu o firmă din Adjud. SC Luxtrans SRL Adjud ar urma, contra sumei de 153.016 lei, să furnizeze şi să monteze tamplăria pană la finele lunii noiembrie 2012, urmand ca plata să se facă eşalonat. „Au fost doi ofertanţi, caştig avand cel care a oferit cea mai mică sumă. Noi ne-am interesat de istoricul firmei şi am decis să încheiem contract cu aceasta. Am plătit un avans de 50 mii lei, urmand ca restul sumei să fie plătită eşalonat în următoarele şase luni, cu posibilitatea de a influenţa cuantumul ratei în funcţie de venituri”, ne-a declarat liderul SLI Vrancea, Emil Tudor. Potrivit acestuia, sindicatul va lansa o cerere de ofertă şi pentru realizarea instalaţiilor electrice în interior, plata dorindu-se a se face tot eşalonat. „Îmi doresc ca anul viitor pe vremea aceasta să avem gata măcar parterul şi un etaj”, ne-a mai declarat liderul SLI Vrancea. Lucrările la Centrul de Formare, Perfecţionare şi Agrement din comuna Soveja au început în urmă cu trei ani pe un teren de 950 de metri pătraţi achiziţionat de sindicat. Estimat iniţial la 2 milioane de lei, centrul va consta în final peste 2,5 milioane de lei. Clădirea, la roşu în prezent, a costat pană acum 1,6 milioane lei, conducerea SLI apreciind că ar mai fi nevoie de încă cel puţin 900 mii lei pentru lucrări. Centrul este construit din cotizaţia lunară de 1% a membrilor de sindicat, în număr de peste 4.000.

Centrul de Formare, Perfecţionare şi Agrement de la Soveja are o suprafaţă de 450 mp, 50 locuri de cazare pentru dascălii care vor dori să îşi petreacă un sfarşit de săptămană la munte, şi este prevăzut cu o sală de conferinţe de 100 de locuri, două bucătării şi toate utilităţile necesare. De această construcţie ar urma să beneficieze toţi membrii de sindicat, prin rotaţie, precum şi pensionari din sistemul de educaţie. (M. VLĂDESCU)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.