Educație

Shootere cu mitraliera în curtea Colegiului Cuza

Sorin Tudose
23 oct 2012 2069 vizualizări
Militarii le-au povestit elevilor despre cariera de militar, dar le-au adus şi cateva arme adevărate în curtea şcolii, inclusiv mitraliere

Militarii vranceni au fost ieri la Colegiul Naţional “Al. I. Cuza” Focşani în cadrul proiectului “Ziua Armatei Romane în şcoli”, unde au încercat să-i atragă pe elevi spre cariera militară. Zeci de elevi s-au strans curioşi în biblioteca şcolii unde au ascultat poveştile de arme ale militarilor. “Sunt militar de la 18 ani, imediat după ce am terminat liceul. Domeniul militar reprezintă umbrela sub care se dezvoltă toate celelalte domenii ale unei naţiuni. Am plecat în Afganistan pentru că îmi iubesc ţara şi am vrut ca răul de acolo să rămană acolo. Împreună cu camarazii mei m-am strecurat printre mine, printre insurgenţi. I-am învăţat pe localnici limba engleză, i-am învăţat să folosească calculatorul. Armata îţi oferă multe facilităţi, dar e un domeniu care îţi şi cere mult pentru că atunci cand porţi uniforma Armatei Romane reprezinţi Romania şi interesele ţarii”, le-a spus elevilor Ion Chiru, militar de carieră. Militarii le-au mai spus elevilor că, activand în cadrul armatei, au şansa să călătorească foarte mult, în toate colţurile planetei, dar în acelaşi timp pot să stea şi luni de zile în corturi cu hrană şi apă puţină.

Liceenii au aflat că dacă vor să intre în armată este obligatoriu să ştie limba engleză după care trebuie să susţină patru teste şi anume: psihologic, fizic, de inteligenţă şi de personalitate. După ce au proiectat şi cateva filmuleţe despre parcursul unui militar soldaţii au ieşit în curte pentru a prezenta elevilor o expoziţie de tehnică de luptă, unde mai ales copiii de la gimnaziu s-au arătat foarte interesaţi de armament. Niciun echipament nu a scăpat de curiozitatea elevilor care s-au văzut deodată cu arme adevărate pe mană. Aceştia au jucat adevărate shootere, aşa cum fac în lumea virtuală, unde lichidează asasini imaginari. “Dă-te la o parte că îţi împuşc sandvişul”, i-a spus un puşti unui coleg de-al său, aflat în pauză. Important este ca elevii să facă diferenţa între lumea reală şi cea virtuală ca să nu ajungem şi noi ca SUA, unde anumiţi elevi fac masacru cand intră în posesia unei arme adevărate. Bref, cei interesaţi să îmbrăţişeze o carieră militară se pot duce la Casa Armatei, unde pot afla ce este de făcut pentru a se înrola în sistem. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.