Educație

Cristian Cazacu vrea să intre în Cartea Recordurilor cu o hartă gigantică

Sorin Tudose
15 oct 2012 3276 vizualizări
O hartă de circa 20 de metri pătraţi este expusă pe tavanul Facultăţii de Geografie din Bucureşti

Cristian Cazacu, elev în clasa a VII-a la Şcoala “Anghel Saligny” din Focşani, vrea să intre în Cartea Recordurilor. Acesta a lucrat vreme de circa 14 luni la o hartă a mapamondului de 20 de metri pătraţi, care a fost expusă recent pe tavanul Facultăţii de Geografie din Bucureşti. Asociaţia “Pe Aripile Cunoaşterii” l-a sprijint pe băiat în demersul său, văzand în puşti un real talent care trebuie încurajat. “Am lucrat la hartă cam un an şi două luni şi îmi doresc să intru în Cartea Recordurilor cu ea, aceasta măsurand circa 20 de metri pătraţi. Este foarte mare, făcută de mană. De regulă lucrez seara pentru că atunci îmi vine inspiraţia, iar ca să fac harta unei localităţi de dimenisiuni reduse îmi ia cateva ore. E un vis împlinit faptul că am reuşit să expun mai multe hărţi la Bucureşti prin intermediul asociaţiei şi că toţi studenţii şi profesorii îmi pot vedea lucrările. La un moment dat mi-ar plăcea să devin profesor universitar”, ne-a spus Cristian.

Lidia Cazacu, mama copilului, este mai mult decat mandră de fiul său şi spune că de mic este pasionat de geografie. “Îi place foarte mult să călătorească, de mic l-am luat cu noi în vacanţe. Îi place să ştie numele localităţilor, toponomia, înălţimile munţilor, toate informaţiile legate de acest domeniu. Îl aud frecvent spunand «ce dor îmi e să fac o hartă, hai că mă duc să lucrez la una»”, ne-a spus încantată mama puştiului minune. Pe platforma de socializare Facebook lucrarea lui Cristian vă aşteaptă să îi daţi cat mai multe like-uri şi share-uri. Hărţile pot fi văzute aici: http://www.facebook.com/pages/Cea-mai-mare-harta-handmade/424275494302225. (Sorin TUDOSE)

Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteţi vedea un clip de promovare realizat de Florenţa Necula, preşedintele Asociaţiei amintite. 





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
mocanupamela@yahoo.com, acum 4180 zile, 18 ore, 49 minute, 37 secunde
Bravo.Bravo. Bravo.Mai exista inca, copii care mai invata si au si pasiuni in aceasta era a tehnologiei dar si a prostului gust.Iti doresc sa ajungi pe culmile dorite.
ioana, acum 4180 zile, 20 ore, 6 minute, 18 secunde
Felicitari!! Ce copil minunat si talentat.Trebuie sa fie o munca destul de grea, merita tot ajutorul din lume.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.