Educație

Materialele didactice pentru clasa pregătitoare, pe bucăţi

Ziarul de Vrancea
5 oct 2012 1236 vizualizări
La trei săptămani de la începutul anului şcolar, materialele didactice pentru clasa pregătitoare nu au sosit în totalitate în şcoli, însă cadrele didactice se descurcă aşa cum pot.

Singurele care au ajuns chiar din prima săptămană de şcoală în depozitul Inspectoratului Şcolar Judeţean sunt trusele şi hărţile, care au fost deja distribuite în teritoriu. În lipsa materialelor didactice promise de Ministerul Educaţiei, cadrele didactice lucrează după cărţile scoase pe piaţă de diferite edituri. „Programa pentru această clasă este una mai lejeră. Curriculumul a fost eleborat în baza celui de la grupa pregătitoare de anul trecut, asigurand primul pas spre clasa I. Se respectă ritmul propriu de învăţare, iar locul principal în activităţile clasei pregătitoare îl ocupă jocul. Cadrele didactice lucrează după cărţile care au apărut la diferite edituri, luate ca exemplu”, ne-a declarat inspectorul pentru învăţămant primar, învăţătoarea Lina Vlăsceanu. Potrivit acesteia, în judeţ nu s-au mai înregistrat cazuri de retrageri din această clasă după data de 28 septembrie. „Acum lucrăm la un nou recensămant al elevilor acestei clase pe care îl vom finaliza săptămana viitoare”, ne-a mai declarat inspectorul de specialtiate. La începutul anului şcolar în judeţ erau 2.052 de elevi înscrişi în 172 de clase pregătitoare, 85 dintre acestea fiind simultane. După prima săptămană de şcoală în judeţ au fost 121 de copii retraşi de la această clasă şi înscrişi în clasa I sau în grupa mare la grădiniţă. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.