Educație

Elevii politicieni au blocat serverul site-ului pentru candidaturi

Ziarul de Vrancea
5 oct 2012 1401 vizualizări
Aşa se face că s-a prelungit cu 5 zile termenul de depunere a candidaturilor pentru Consiliile Elevilor

Termenul de depunere a candidaturilor pentru Consiliile Elevilor a fost prelungit până pe 10 octombrie, după ce iniţial fusese stabilit pentru data de 5 octombrie. Decizia a fost luată întrucat în ultima zi de înscrieri aplicaţia online a fost luată cu asalt de către cei care îşi doresc să candideze pentru o funcţie în Consiliul Elevilor. „Perioada de înscriere a fost prelungită cu cinci zile deoarece s-a blocat serverul. Deocamdată nu ştim exact care va fi calendarul desfăşurării alegerilor, dar probabil se va încerca o revenire”, ne-a declarat inspectorul şcolar pentru educaţie permanentă, Lidia Dumbravă. După înscrierea online, fiecare candidat îşi va întocmi un dosar de candidatură pe care îl va înmana consilierului educativ de la nivelul fiecărei şcoli, urmand să se facă apoi validarea acestora. Candidaţii vor trebui să-şi convingă colegii să îi voteze, prin desfăşurarea campaniei electorale care, cel mai probabil va fi devansată şi ea. Pană ieri în Vrancea erau depuse 89 de candidaturi, cele mai multe, 55, la liceele din Focşani. Pe locul secund se afla Liceul Panciu, cu 11 candidaturi, urmat de liceele din Adjud, Mărăşeşti, Odobeşti şi Vidra, cu cate 6, respectiv 5 candidaturi. Cea mai aprigă bătălie se anunţă la Colegiul Naţional Unirea unde pană aseară îşi depuseseră candidaturi 13 elevi, printre aceştia şi Carla Nicolaş, nepoata primarului oraşului Odobeşti, Daniel Nicolaş. Consiliile Elevilor sunt structuri cu rol în apărarea interesele elevilor la nivel local şi naţional, alegerile din cadrul acestora reorganizandu-se în toate unităţile de învăţământ preuniversitar. Orice elev are dreptul să candideze pentru o funcţie în Consiliul Şcolar al Elevilor şi ulterior în structurile superioare. Depunerea candidaturilor pentru Consiliul Judeţean al Elevilor este programată pentru perioada 22-28 octombrie, urmand ca alegerile să se desfăşoare în intervalul 29 octombrie - 2 noiembrie 2012. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.