Educație

Info-educaţie: Şcolile îşi pot suspenda cursurile de Ziua Mondială a Educaţiei

Ziarul de Vrancea
4 oct 2012 1536 vizualizări
Unităţile de învăţămant au dreptul să-şi suspende astăzi cursurile în schimbul desfăşurării unor activităţi menite să marcheze Ziua Mondială a Educaţiei

Directorii, însă, nu pot lua singuri această decizie, ci numai cu acordul cadrelor didactice, potrivit unei adrese ajunse zilele aceste la Inspectoratul Şcolar şi la Sindicatul din Învăţămant. ”În ultimii 12 ani, în baza prevederilor contractelor colective de muncă, cu acest prilej, la nivelul unităţilor de învăţămant s-au organizat, în timpul programului de lucru, numai manifestări specifice dedicate acestui eveniment, fără a se presta activităţile prevăzute în fişa postului. Avand în vedere practica acestor ultimi ani, la nivelul unor inspectorate şcolare, respectiv al unităţilor de învăţămant, în cadrul comisiilor paritare, s-a convenit la Ziua Mondială a Educaţiei să fie sărbătorită prin desfăşurarea unor manifestări specifice, fără desfăşurarea actului de instrucţie şi educaţie”, se arată în adresa transmisă de FLSI şi semnată de Simion Hancescu. (M. V.)


Zilele Bibliotecii Adjudene şi Zilele Casei Corpului Didactic

Zilele Bibliotecii Adjudene, începute pe 1 octombrie, continuă astăzi cu o expoziţie de carte dedicată Zilei Mondiale a Educaţiei şi o prezentare de carte făcută de Dumitru Anghel, iar maine cu un eveniment dedicat împlinirii a 110 ani de la naşterea scriitorului şi filosofului Petre Ţuţea (1902-1991). Duminică, în ultima zi a manifestărilor, va avea loc, la ora 12.00, o vizionare a filmului “Călător prin Europa”. “Prin aceste activităţi dorim să creştem rolul bibliotecii în comunitatea locală”, spune Tatiana Valea, directoarea bibliotecii. Cadrele didactice din tot judeţul sunt invitate în perioada 8-12 octombrie 2012 la “Zilele Casei Corpului Didactic”. În cadrul acestora marţi, 9 octombrie, la sediul instituţiei va avea loc consfătuirea bibliotecarilor şcolari, responsabililor CDI şi profesorilor documentarişti din judeţ. A doua zi, miercuri, 10 octombrie, în sala de şedinţe a Inspectoratului Şcolar va avea loc seminarul de instruire a responsabililor cu formarea continuă din unităţile şcolare. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.