Educație

Burse pentru romii pasionaţi de medicină

Ziarul de Vrancea
4 oct 2012 900 vizualizări
Absolvenţii de liceu, precum şi liceenii de etnie romă au şansa de a se pregăti în mediul academic dacă doresc ca anul viitor să susţină examenul de admitere în cadrul unei instituţii de învăţămant din domeniul medicinei umane

Astfel, în cadrul programului „Profesionişti romi în domeniul medical”, în cursul anului academic 2012 – 2013 sunt oferite sesiuni de pregătire, în regim gratuit, pentru 200 de elevi şi absolvenţi de liceu de etnie romă, la materiile biologie şi chimie/ fizică. „Cursurile sunt axate pe programa pentru admiterea în unităţile de învăţămant superior cu profil medical şi sunt realizate de profesori de specialitate. În plus, candidaţii selectaţi în program participă la tabere de motivare şi primesc burse lunare. Taberele de motivare  oferă participanţilor ocazia să afle mai multe despre cum pot comunica mai bine cu colegii, cum îşi pot construi cariera în medicină, ce presupune a fi un adevărat profesionist în domeniul medical şi cum îşi pot dezvolta potenţialul de leadership. Elevilor beneficiari ai acestui program li se oferă în anul academic 2012 – 2013 burse în valoare de 500 de lei pe lună, pe perioada participării la cursurile de pregătire, iar în ultimele 3 luni de pregătire valoarea burselor poate creste la 800 de lei lunar pentru beneficiarii care obţin media generală minimă 9.00 la testele de tutorat”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.
Tinerii romi cu varsta de cel mult 35 de ani, care în anul academic 2012-2013 vor fi înscrişi în ultimul an de studiu liceal, dar şi absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat din anii anteriori care nu sunt încadraţi într-o altă formă de învăţămant, se pot înscrie la tutorat pe site-ul www.profesionistiromi.ro, secţiunea „burse romi”, pană pe 31 octombrie 2012. Detalii se găsesc pe site. Proiectul este implementat de ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei în parteneriat cu Roma Education Fund Romania, Asociaţia Medicilor Rezidenţi, Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN şi Open Society Institute şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvolarea Resurselor Umane 2007 – 2013. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.