Educație

CL dă bani la şcoli şi microbuze gratis pentru Şcoala nr. 9

Iulia Crețu
27 sep 2012 1572 vizualizări
Suma de 661.000 lei va fi împărţită la unităţile şcolare, în funcţie de necesităţi şi solicitări u totuşi, se toacă şi bani aiurea, după cum a subliniat un ales de la PP-DD, pe paratrăsnete cand zăpezile ne îngroapă u municipalitatea pune la dispoziţia elevilor de la Şcoala 9 midibuze gratis, de luni dimineaţa

Proiectul amanat înainte de începerea şcolii, alocarea de bani pentru unităţile şcolare din Focşani care au nevoie de lucrări de reparaţii, a făcut subiectul unor discuţii în contradictoriu ieri în plenul Consiliului Local. Viceprimarul Gabriel Necula, de la PSD, a anunţat sumele destinate grădiniţelor şi şcolilor. Astfel, pentru reparaţii curente unităţi şcolare s-au distribuit 661.000 lei, după cum urmează: Grădiniţa 1 – 4.000 lei, Grădiniţa 7 – 20.000 lei, Grădiniţa 8 – 65.000 lei, Grădiniţa 10 – 75.000 lei, Grădiniţa 13 – 70.000 lei, Grădiniţa 5 – 30.000 lei, Grădiniţa 18 – 20.000 lei, Şcoala 1 – 22.500 lei, Şcoala 2 – 60.000 lei, Şcoala 3 – 10.000 lei, Şcoala 5 – 6.000 lei, Şcoala 7 – 6.000 lei, Şcoala 8 – 25.000 lei, Şcoala 10 – 13.000 lei, Şcoala Sanitară - 9.000 lei, Liceul Pedagogic – 14.000 lei, Liceul Sportiv – 39.000 lei, Liceul de Arte – 6.000 lei, Liceul “Ion Mincu” – 17.500 lei, Colegiu Economic – 23.000 lei, Colegiu Tehnic “Edmond Nicolau” – 14.000 lei, Colegiul “Unirea” – 20.000 lei, Colegiul “Cuza” – 58.500 lei, Liceul “Asachi” – 11.000 lei, Colegiul “V. D. Cotea” – 6.500 lei şi Liceul Auto – 16.000 lei. Totuşi, în ciuda acestor bani, problemele şcolilor sunt multe, după cum au constatat aleşii. “La Şcoala 5 este un gard dăramat şi trebuie reparat. Cred că Primăria trebuie să vorbească şi cu cei de la Cultură pentru că este monument istoric”, a spus Aurel Bacu, de la PP-DD, iar solicitatea sa a fost recepţionată de primarul Decebal Bacinschi care a susţinut că deja a făcut primele discuţii cu Florin Micu-Iliescu, şeful de la Direcţia de Cultură Vrancea.

S-a rezolvat problema transportului pentru Şcoala nr. 9

Tot în şedinţa CL de ieri s-a luat o decizie în cazul transportului elevilor de la Şcoala “Ştefan cel Mare” la Universitatea “George Bariţiu” în cartierul Sud. “De luni, de la orele 7.30-7.40, de pe strada cu Jandarmeria, vor pleca între 6 şi 8 midibuze pentru copiii de la «Ştefan cel Mare». Maşinile vor merge pană în dreptul universităţii, iar cadrele didactice vor însoţi copii, iar la terminarea programului, vor veni înapoi în aceeaşi locaţie”, a spus primarul. În plus, pentru elevii cazuri sociale din clasele V-VIII, se vor emite abonamente speciale. Evident, între grupul USL şi cel al APV au apărut contre legate de “ajutorul” necondiţionat pe care Aparatul tehnic al municipalităţii îl dă numai aleşilor de la putere în elaborarea proiectelor de hotărari. Pedelistul Nicu Tănase a afirmat că angajaţii municipalităţii făceau “pregătire” cu aleşii USL. “Noi (n.r. consilierii din Opoziţie) suntem în plus”, s-a plans Tănase. La randul său, Lionida Milea de la PP-DD a spus că la Liceul 1 ar fi fost mai indicate nişte parazăpezi, în schimbul paratrăsnetului finanţat prin hotărare de CL. “Ştiu că era o problemă cu burlanele de scurgere şi s-au dat bani de paratrăsnet. Iarna trecută au pus scaune în jurul şcolii să nu cadă zăpada pe elevi”, a reclamat Milea. Ca-n cascadorii rasului, preşedintele de şedinţă, pesedistul Radu Niţu a punctat neinspirat: “la momentul acesta (n.r. cu cateva luni înaintea iernii) este mai important paratrăsnetul decat parazăpezile”, după cum s-a exprimat în plen. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.