Educație

Probleme cu autorizarea microbuzelor şcolare

Ziarul de Vrancea
27 sep 2012 967 vizualizări
De la începutul acestui an microbuzele care îi transportă pe elevi au trecut din gestiunea primăriilor în cea a unităţilor şcolare. În realitate însă tot autorităţile locale se ocupă de această problemă, după cum a recunoscut inspectorul şcolar general Vasilica Zaharia.

“Există înţelegeri scris sau mai puţin scrise pentru ca microbuzele să rămană la primării deoarece şcolile nu au posibilitatea să angajeze şoferi”, a declarat inspectorul şcolar general al IŞJ. Vasilica Zaharia a precizat că s-a preferat varianta reînfiinţării unor şcoli desfiinţate, chiar şi cu mai puţin de 10 elevi, acolo unde maşinile ajungeau cu greutate. După trecerea microbuzelor de la primării la şcoli, cel puţin pe hartie, există o problemă şi cu autorizarea lor. “Nu există posibilitatea ca acestea să fie autorizate pe numele şcolilor, pe primarii da. Primăriile pot să înfiinţeze servicii de transport”, a declarat Costică Marin, şeful Autorităţii Rutiere Romane Vrancea. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Gogu, acum 4220 zile, 13 ore, 19 minute, 43 secunde
Locuitorii satelor Doaga, Haret, Padureni,Calimanesti, multumesc din suflet, Ziarului de Vrancea ,datorita articolului prin care s-a dezbatut problema microbuzelor din Marasesti ! Incepand de astazi, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.