Educație

Experiment şcolar: 121 de copii - retraşi de la clasa pregătitoare

Ziarul de Vrancea
27 sep 2012 1827 vizualizări
La nivelul judeţului 42 de copii s-au întors la grădiniţă, iar 79 au fost înscrişi în clasa I u părinţii şi învăţătorii se declară derutaţi de clasa pregătitoare, mai ales că în mediul rural sunt clase şi cu doi- trei copii

121 de elevi din judeţ au fost retraşi pană ieri de la clasa pregătitoare. Cei mai mulţi provin, aşa cum era de aşteptat, din mediul rural, unde numărul elevilor care ar fi trebuit să înveţe în această clasă este mic la nivelul fiecărei localităţi. Varsta prea mică a unora dar şi nemulţumirea părinţilor legată de faptul că în unele situaţii ar fi învăţat în clase simultane au determinat retragerea copiilor de la această clasă. Potrivit unei situaţii făcută publică de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ), pană ieri 42 de copii au fost retraşi de la această clasă şi reînscrişi la grădiniţă, iar 79 au fost înscrişi în clasa I. “Acest fenomen este întalnit mai ales în mediul rural, în localităţi precum Băleşti, Străoane, Tănăsoaia, unde această clasă nu s-a mai realizat”, ne-au declarat reprezentanţii IŞJ. Aceştia spun că, deşi nu ar mai trebui să se accepte cereri de retragere, copii sunt în continuă mişcare. “În mod normal nu se mai acceptă cereri. Eu sper sa nu mai fie situaţii de retragere astfel încat să apară abandonul şcolar”, ne-a declarat inspectorul general al IŞJ, Vasilica Zaharia. Una dintre localităţile în care această clasă nu se mai realizează în acest an este Băleşti. Potrivit directorului şcolii, Adrian Spanu, la începutul anului şcolar erau înscrişi doar trei elevi, însă părinţii i-au retras după ce au aflat că aceştia ar urma să înveţe în clase simultane cu elevi mai mari, de clasa a II-a, temandu-se probabil că învăţătoarea va lucra mai mult cu aceştia. Astfel, unul dintre copii a mers în clasa I, iar alţi doi s-au reîntors la grădiniţă. „Am un baieţel de 6 ani şi l-am lăsat la grădiniţă pentru că e mai bine pentru noi. Se făceau clase simultane şi nu am vrut. Clasa asta pregătitoare mi se pare cam derutantă şi pentru noi şi pentru copii, dar şi pentru doamnele învăţătoare”, ne-a declarat Andreea Căliment, mama copilaşului care s-a întors la grădiniţă. Ca urmare a acestui fenomen, Inspectoratul Şcolar a decis să facă o nouă recenzare a elevilor clasei pregătitoare, situaţie pe care o va înainta Ministerului Educaţiei pană cel tarziu luni, 1 octombrie 2012. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.