Educație

Muzicieni din India concertează în Focşani

Sorin Tudose
27 sep 2012 6869 vizualizări
Evenimentul are loc în cadrul Zilei Educaţiei Nonformale, ocazie cu care vor avea loc în Focşani multe activităţi inedite

De Ziua Educaţiei Nonformale, Ateneul Popular în parteneriat cu cateva instituţii organizează un eveniment ce se va întinde pe două zile, astăzi şi maine mai precis. Sub sloganul “Educaţia nonformală iese în stradă!” o echipă de tineri de la Şcoala Postliceală Sanitară „Hippocrate” va realiza patru mini-ateliere de-a lungul unui traseu ales în oraş, din care două pe stradă şi două în instituţii. Mini-atelierele intitulate “Minte sănătoasă” şi “Corp sănătos” vor fi legate prin oferirea pe traseu de îmbrăţişări gratuite, mesaje de la Înger şi glume de la Joker. Tinerii vor fi costumaţi în fructe sau vor avea semne distinctive pe ei şi vor oferi pliante cu informaţii despre tot ceea ce presupune sănătatea. Vor avea loc jocuri de simulare, jocuri de rol, interviuri etc. În cursul zilei de astăzi, la ora 19.00, va fi lansat albumul “Experimentul alb” unde compozitor, textier şi interpret este Alexandru Lişman. Maine de la ora 18.00, la Ateneul Popular “Maior Gh. Pastia” va avea loc un concert de muzică sufi şi clasică Indiană “Odes to the Divine”, susţinut de un grup de muzicieni din India. Fundaţia Sahaja-Yoga Romania se ocupă de organizare, iar intrarea este liberă. Proiectul naţional “Ziua Educaţiei Nonformale” este organizată în peste 30 de localităţi din ţară şi se urmăreşte ca cetăţenii să cunoască ce înseamnă educaţia nonformală şi de ce este necesară. “Pentru că ştim cu toţii că educaţia nonformală este o componentă esenţială a educaţiei pe tot parcursul vieţii şi suntem conştienţi de valenţele educative ale muncii noastre, pentru că vrem să promovăm beneficiile şi valorile educaţionale, pentru că vrem să promovăm ideea că oricine poate să înveţe oricand şi oriunde! Pentru că e timpul ca educaţia nonformală să iasă în lumina reflectoarelor, în faţa publicului larg!”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.