Educație

Concurs de poezie pentru elevi

Sorin Tudose
23 sep 2012 3600 vizualizări
Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu” Vrancea organizează prima ediţie a Concursului de creaţie literară “Oana Diana Renea”, în vederea stimulării creaţiei literare în randul copiilor de varstă şcolară din clasele I-VIII.

Aşadar, sunt aşteptaţi să participe cu lucrări de proză sau poezie, toţi elevii de şcoală generală din judeţ care pot să se înscrie cu pană la trei lucrări originale. La secţiunea I dedicată poeziei  - Tiptil în lumea necuvantătoarelor - pot să se înscrie copiii de clasele I-IV care prin creaţiile lor, în versuri, îşi pot dezvălui sentimente, amintiri sau legături speciale cu animalul preferat şi relaţia cu lumea animalelor. La secţiunea II – Bibliotecile Focşaniului se adresează elevilor din clasele V-VIII care sunt aşteptaţi să scrie despre prima carte citită, prima vizită la bibliotecă etc. Cele mai frumoase lucrări vor fi premiate în cadrul activităţilor dedicate Centenarului Bibliotecii Publice din Focşani de la sfârşitul lunii octombrie. Lucrările pot fi depuse la sediile bibliotecii până la data de 15 octombrie, conform regulamentului afişat la toate sediile bibliotecii şi pe site-ul www.bjvrancea.ro. Concursul de creaţie literară „Oana Diana Renea” este organizat de Biblioteca Judeţeană în memoria poetei Oana Diana Renea, autor de cărţi pentru copii, membru al Uniunii Scriitorilor din România. Vor fi acordate premii la ambele secţiuni, constând în bani şi cărţi. Premiul special, acordat pentru poezie, în valoare de 300 de lei, va fi acordat de părinţii scriitoarei. Prin înscrierea la concurs, în acest început de an şcolar, Biblioteca îi provoacă pe micii cititori să scrie şi să creeze lucrări originale. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.