Educație

Centru de informare lansat la Direcţia pentru Cultură

Sorin Tudose
20 sep 2012 1288 vizualizări
Evenimentul este organizat cu prilejul Zilelor Europene ale Patrimoniului

Cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului (ZEP), Direcţia pentru Cultură propune cetăţenilor o implicare activă în cunoaşterea şi valorizarea patrimoniului cultural vrâncean. Instituţia de cultură lansează o invitaţie pentru toţi cei care apreciază valorile de patrimoniu cultural să participe la deschiderea Centrului de informare şi consiliere în domeniul patrimoniului cultural vrancean, astăzi, la ora 12.00, la sediul direcţiei. “Dintre materialele care pot fi consultate amintim: Harta obiectivelor de patrimoniu cultural din Vrancea, Trasee cultural turistice din judeţul Vrancea – 6 trasee în 600 de imagini; documentare realizate de către DJCPN sau în parteneriat, aşa cum sunt Vrancea arhaică – Bisericile de lemn în patrimoniul UNESCO, Circuitul mănăstirilor în Vrancea, Circuitul monumentelor istorice, Documentar - Vrancea, cultură, tradiţie, folclor, Ghidul de bune practici în domeniul patrimoniului cultural vrâncean, Harta digitală – Cultura Cucuteni în Vrancea, Harta digitală -bisericile de lemn, albume şi cărţi reprezentative pentru patrimoniul cultural vrâncean”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei. Tema ZEP 2012 “Meşteşuguri tradiţionale – contribuţia acestora la conservarea patrimoniului cultural” a fost transpusă local prin documentarul “Meşteşuguri şi meşteşugari în Vrancea arhaică – tezaure ale patrimoniului cultural vrâncean”, filmul putand fi vizionat astăzi în centrul de informare. “În spiritul conservării şi promovării patrimoniului cultural mobil, dar şi în amintirea unui mare învăţător al Văii Milcovului, Radu Gegea, care în timpul vieţii a colecţionat un număr impresionant de obiecte tradiţionale, de o foarte mare valoare pentru patrimoniul cultural naţional şi european, redeschidem, maine, ora 11.00 Colecţia muzeală «Învăţător Radu Gegea – Vulcăneasa, Mera». Colecţia este rezultatul proiectului cultural «Colecţiile muzeale – valori ale patrimoniului cultural», proiect realizat de instituţia noastră în parteneriat cu Casa de Cultură Odobeşti, Şcoala cu clasele I-VIII Mera, Primăria Comunei Mera. Prin aceste instituţii patrimoniul cultural din Vrancea nu este numai subiect pasiv de contemplare, ci participă activ la viaţa comunităţii”, transmite Florin Micu, directorul de la Cultură. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.