Educație

Info-educaţie:Şefa IŞJ învaţă să prevină abandonul

Ziarul de Vrancea
19 sep 2012 1637 vizualizări
Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea participă în perioada 23-25 septembrie la Sinaia, la Conferinţa Naţională privind campania MECTS „Hai la şcoală”.

Scopul acestei întalniri este de a se prezenta rezultatele campaniei „Hai la şcoală”, desfăşurată pe parcursul anului şcolar trecut, şi de a se pregăti măsurile ce se impun în noul an privind abandonul şcolar. La conferinţa de la Sinaia vor participa din Vrancea 8 delegaţi, reprezentanţi ai IŞJ, DGAPC, CJRAE şi Şcolile Adjud, Bilieşti, Vîrteşcoiu, Nereju Mic, Sihlea, implicate în proiect. (M. V.)


Ziua Europeană a Limbilor


Şcolile din judeţ vor marca Ziua Europeană a Limbilor, pe 26 septembrie 2012, prin diverse activităţi. Potrivit reprezentanţilor IŞJ, aproape că nu există şcoală în care să nu se desfăşoare activităţi dedicate acestei zile. Ziua Europeană a Limbilor se celebrează pe 26 septembrie începand cu anul 2001, Europa fiind posesoare a 23 de limbi oficiale şi peste 60 de comunităţi autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară. Pentru a atrage atenţia asupra acestei bogăţii lingvistice, Uniunea Europeană şi Consiliul Europei au lansat în 2001 iniţiativa Anului European al Limbilor. Cum fiecare an are o secţiune specifică, 2012 reprezintă anul în care se pune accent pe dezvoltarea de noi versiuni lingvistice ale site-ului oficial al Zilei Europene a Limbilor. Mai multe informaţii se pot găsi şi pe ec.europa.eu/languages/orphans/european-day-of-languages_ro.htm  (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
un observator, acum 4233 zile, 8 ore, 11 minute, 13 secunde
Vrei sa pari tare inteligent/a, dar invata mai intai gramatica limbii romane!
judex, acum 4233 zile, 10 ore, 39 minute, 21 secunde
Marele profesor Nae Ionescu afirma într-un interviu:"Proştii sunt incorigibili o iau meru de la capăt"...eu nu pot înţelege mesajul "apocaliptic şi mincinos" al unui citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.