Educație

Inspectoratul Şcolar a aprobat înfiinţarea a 23 de catedre noi

Ziarul de Vrancea
19 sep 2012 8573 vizualizări
Cele mai multe sunt pentru învăţători şi educatoare, mai ales că au apărut grădiniţe cu program prelungit şi în mediul rural u noii directori de unităţi ar putea fi numiţi în şedinţa de la finalul săptămanii

Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) a aprobat ieri înfiinţarea a 23 de noi posturi de învăţători şi educatoare în judeţ. Potrivit reprezentanţilor IŞJ, acestea au fost solicitate de către părinţi şi susţinute de directorii de şcoli. Printre posturile nou-înfiinţate se află unul de învăţător la Şcoala Tulnici, un post de învăţător şi unul de educatoare la Şcoala Gura Caliţei, cate un post de învăţător la Şcolile Fitioneşti şi Şindrilari, precum şi un post la Grădiniţele Odobeşti şi Vînători, pentru program prelungit. Posturi noi s-au înfiinţat şi în Focşani la Grădinţa 6 şi la Şcoala “Ion Basgan”, potrivit reprezentanţilor IŞJ. “Fiecare caz în parte a fost analizat. Noi avem disponibilitatea să rezolvăm aceste solicitări, pentru că trebuie să venim în întampinarea părinţilor. Sperăm ca domnii directori să se descurce cu fondul de salarii”, ne-a declarat inspectorul general al IŞJ, Vasilica Zaharia. Chiar dacă era una dintre cele mai aşteptate decizii, numirea unor noi directori la şcolile rămase fără manageri a fost amanată pentru următoarea şedinţă a Consiliului de Administraţie, programată la finalul săptămanii.


Orar modificat în unele şcoli


Consiliul de Administraţie al IŞJ a mai aprobat şi modificarea orarului unor unităţi de învăţămant. Astfel, la Chiojdeni, anul acesta orele vor începe la ora 8,30, ca urmare a solicitărilor atat ale părinţilor, elevii fiind transportaţi cu microbuzul şcolar la cursuri, care trebuie să facă două curse în fiecare dimineaţă, dar şi ale cadrelor didactice care sunt navetiste. “A mai fost o solicitare la Şcoala Burca (Vidra) pentru ca elevii de gimnaziu să înveţe dimineaţa, iar cei din ciclul primar după-amiaza. Solicitarea a venit din partea părinţilor care doresc să-şi însoţească proprii copii la şcoală”, ne-a mai spus inspectorul general al IŞJ. Teama localinicilor din Burca ţine de o întamplare nefericită petrecută în urmă cu caţiva ani cand a fost răpită o copilă. Astăzi la IŞJ este programată Comisia Paritară ce urmează să discute schimburile de posturi dintre cadrele didactice apărute pe ultima sută de metri, precum şi unele detaşări. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.