Educație

Lucrările la Şcoala Faraoanele au fost reluate

Ziarul de Vrancea
19 sep 2012 1552 vizualizări
Banii oferiţi deocamdată de Gigi Becali nu sunt sunt suficienţi pentru finalizarea investiţiei

Banii lăsaţi la Faraoanele de europarlamentarul Gigi Becali au condus la reluarea lucrărilor la şcoala din localitate. Aşa cum a cerut patronul echipei de fotbal Steaua în urmă cu două zile, după o vizită în comuna vranceană, ieri dimineaţă echipele de muncitori au reluat lucrul. “De dimineaţă a venit constructorul cu echipa de muncitori şi s-au apucat de treabă. Au adus pietriş, nisip, materiale pentru izolaţie de care aveau nevoie. Cand am ajuns eu la şcoală pe la ora 9,00 ei se apucaseră de treabă, iar cand am plecat, pe la ora 15,00, se lucra încă”, ne-a declarat directorul Şcolii Faraoanele, profesoara Mihaela Partenie. Lucrările se fac cu acelaşi constructor, ESG Construct SRL Focşani, firmă administrată de Sorin Cîrboiu, căruia Gigi Becali i-a lăsat în urmă cu două zile 10 mii de euro. Alţi 20 de mii de euro au fost lăsaţi de afacerist unui nepot şi preotului satului, singurii în care Becali a declarat că are încredere. Investiţia Ministerului Educaţiei de la Faraoanele, care cuprinde două corpuri de clădire, plus un teren de sport, este evaluată la 2,1 milioane de lei, lucrarea fiind scoasă la licitaţie în anul 2009. Pană la această dată s-au alocat doar 400.000 de lei, iar pentru o parte din lucrări constructorul a lucrat pe datorie. Banii oferiţi de Becali nu sunt însă suficienţi, aşa că se aşteaptă o reacţie şi de la ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a cărei prezenţă a fost anunţată în judeţ, la şcoala de vară a tinerilor social-democraţi. La ora actuală, în 40 de şcoli din judeţul nostru sunt şantiere, lucrări începute în urmă cu ani buni fiind sistate din lipsa finanţării. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.