Educație

Comunicaţi sincer şi deschis cu copilul !

Ziarul de Vrancea
18 sep 2012 1238 vizualizări
Psihologii şcolari atrag atenţia asupra comunicării părinţilor cu copii,mai ales că începutul anului şcolar este un moment stresant pentru cei mici.

Iată cateva sfaturi pe care ni le oferă psihologii Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Vrancea: Este important să staţi zilnic de vorbă cu copilul şi să îi repetaţi că poate să vină să vă spună absolut orice, fără probleme şi să fie sincer cu dumneavoastră. Întreabaţi-l zilnic ce a făcut la şcoală, ce a învăţat nou, cu cine a mai vorbit, ce prieteni şi-a mai făcut şi ce i-a plăcut în acea zi.
Ajutaţi-l la teme atunci când este în impas!
Aflaţi care sunt punctele lui slabe la învăţătură , materiile care-i dau bătăi de cap şi găsiţi metode inedite de a-l apropia de ele.
Laudaţi-l şi stimulaţi-l de cate ori aveţi ocazia!
Fiecare efort depus pentru şcoală, proiect realizat, notă obţinută, iniţiativă pentru şcoală, trebuie încurajate şi susţinute activ.
Încurajaţi-l să se implice în proiectele speciale şi opţionale de la şcoală!
Stimulaţi-l să participe la serbări, să meargă în tabere şcolare alături de colegi şi să se implice în proiectele pentru dezvoltarea şcolii!
Stabiliţi întâlniri cu colegii lui!
Colegii sunt o parte importantă din viaţa copilului de la şcoală şi este important să aibă o relaţie reuşită cu aceştia pentru a se apropia mai mult de şcoală. Încurajaţi interacţiunile dintre ei prin întâlniri diverse, ieşiri în oraş, vizite etc.
Dacă nu am reuşit să construim până acum independenţa copiilor noştri, este timpul să o facem, să îl învăţăm cum să ia decizii, cum să îşi asume responsabilitatea pentru faptele sale şi cum să nu intre în competiţie cu ceilalti, ci cu sine însuşi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.