Educație

Radu Gologan, profesorul coordonator al lotului olimpic national de Matematica: Vor exista presiuni foarte curand ca si acest Bacalaureat Profesional sa fie folosit pentru universitatile tehnice, ceea ce ar fi un mare dezastru

Ziarul de Vrancea
18 sep 2012 1327 vizualizări
"Trebuia facut ceva" cu copiii care nu reusesc sa ia Bacalaureatul, dar "pericolul mare este ca la presiuni politice acest Bacalaureat Profesional sa nu dea dreptul de admitere la anumite universitati tehnice din Romania. Mi-e foarte teama ca presiunea unora private va fi foarte mare pentru asa ceva", a declarat pentru HotNews.ro profesorul coordonator al lotului olimpic national de Matematica, Radu Gologan. Daca examenul va fi insa serios, atunci "va avea o consecinta pe piata muncii", este de parere Gologan.


Amintim ca Senatul a aprobat astazi, 17 septembrie, legea care prevede introducerea Bacalaureatului Profesional. Senatul este camera decizionala, astfel ca este posibil ca acest tip de Bacalaureat sa fie introdus incepand chiar cu acest an scolar. Legea le da elevilor posibilitatea de a opta intre Bacalaureatul National, diploma cu care pot da la facultate, si Bacalaureatul Profesional, care nu le da drept de acces in universitati.

Cele mai importante declaratii acordate HotNews.ro de catre Radu Gologan, profesorul coordonator al lotului olimpic national de Matematica:

Nascut in 1952 la Brasov, profesorul Radu Gologan a fost premiat cu argint si bronz la Olimpiadele Internationale din 1970 si 1971. Este profesor universitar la Universitatea Politehnica Bucuresti, cercetator la Institutul de Matematica al Academiei Romane si coordonator al olimpiadelor de matematica din 2000.

 

www.hotnews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
s. georgescu, acum 4209 zile, 6 ore, 11 minute, 38 secunde
Acest articol ma bucura. E minunat ca personalitatile sa se implice in insanatosirea invatamantului romanesc, dar e clar: atata timp cat politicul este adanc plantat in viata Scolii iar acolo unde nu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.