Educație

Ionel Sirbu - In Memoriam

Doina Ganea
31 iul 2006 1726 vizualizări
A aparut cartea dedicata memoriei celui care a fost istoricul Ionel Sirbu.

Prietenii si colegii profesorului Ionel Sirbu au dorit sa comemoreze un an de la decesul profesorului, prin inaugurarea unei statui la scoala natala din comuna Ciorasti si publicarea unui volum in memoria sa. Cartea aparuta "in memoriam" a fost coordonata de Ioana Sirbu si istoricul Horia Dumitrescu si cuprinde o culegere de articole publicate de profesorul Ionel Sirbu, manuscrise ramase, recenzii si o bibliografie a autorului. Au participat cu materiale colegi de la Universitatile din Iasi si Bucuresti, printre care profesorii universitari Ion Agrigoroaiei si Vasile Lica, istoricul britanic Tom Gallagher, precum si profesori vrinceni, jurnalisti si oameni de cultura care l-au cunoscut pe Ionel Sirbu. Volumul "in memoriam" a fost gata pe 29 iulie, iar lansarea lui oficiala se va face, probabil, in septembrie. In putinul sau timp liber, profesorul Ionel Sirbu a fost si colaborator al "Ziarului de Vrancea", dar a scris si pentru fostul saptaminal "Alert" sau cotidianul "Milcovul". Profesorul Sirbu a fost presedinte al Asociatiei Pro Democratia Club Focsani, pozitie din care a intarit rolul si vocea societatii civile la nivelul judetului. "Asociatia Pro Democratia a incercat sa adune materiale pentru carte, a contactat personalitatile care l-au cunoscut pe d-l Sirbu pentru a scrie citeva cuvinte in amintirea acestuia. Ionel Sirbu ramine un model pentru aceasta comunitate, prin proiectele promovate cu daruire, de la deschiderea spatiului public prin dezbateri pe teme de actualitate. Am dori din tot sufletul ca aceasta carte sa fie dovada ca activitatea sa profesionala, cit si implicarea in promovarea valorilor unei societati democratice, nu au fost in zadar", ne-a declarat profesoara Gabriela Obodariu, cea care i-a

urmat profesorului Ionel Sirbu la sefia Clubului Asociatiei Pro Democratia Focsani. Ionel Sirbu a fost profesor la Liceul Pedagogic "Spiru Haret", lector universitar doctor la Universitatea "Dunarea de Jos" Galati, dar si consilier judetean.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.