Educație

Debutul şcolii, moment ce trebuie gestionat cu înţelepciune de către părinţi

Ziarul de Vrancea
16 sep 2012 1635 vizualizări
Philogii şcolari atrag atenţia asupra importanţei momentului începutului de an şcolar, care trebuie gestionat cu înţelepciune de către părinţi, astfel încat şcoala să nu devină un loc stresant şi urat de către cei mici. Iată, mai jos, cateva sfaturi pe care ni le oferă psihologii

Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Vrancea:
“În momentul în care începe şcoala, copilul trece oarecum din lumea caldă şi îngăduitoare a casei şi familiei în cea mai puţin flexibilă de la şcoală. Reperele copilului se vor schimba, raportarea lui la lume se face în mai mare măsură ţinând cont de ceilalţi, de colegi, nu de ceea ce consideră părinţii ca fiind corect sau nu. Intrarea în şcoală este un pas foarte mare în evoluţia copilului pe care, din fericire, mulţi dintre cei mici sunt foarte nerabdători să îl facă. Acest aspect denotă faptul că au fost bine pregătiţi de părinţii lor pentru acest lucru. Ei abia aşteaptă să îţi facă noi prieteni şi să înveţe lucruri noi. Vor avea parte de multe experienţe minunate de viaţă pe care le vor împărtăţi cu  părinţii şi prietenii lor. Chiar dacă sună minunat, începutul şcolarităţii poate fi considerat un moment stresant pentru copii. În egală măsură, părinţii trec prin aceleaşi stări. Asta, dacă ei nu sunt suficient de pregătiţi pentru schimbare sau dacă şcoala a fost pezentată în discuţiile familiei ca o carceră, ca o ameninţare. Putem spune că, de fapt, orice schimbare (în situaţia prezentă- debutul şcolarităţii sau trecerea la un alt ciclu de şcolaritate- gimnazial/liceal/universitar) poate produce reale stări de nelinişte şi teamă. Dragostea şi pasiunea pentru şcoală ar trebui insuflate copilului încă de dinainte de a face primii paşi în această instituţie. Încearcaţi şi perseveraţi în a aborda metode mai distractive şi eficiente pentru a-l face pe copil să iubească să meargă zilnic la şcoală!
Continuarea în numărul de maine.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.